Colindele Dubașilor de la Petriș au încălzit atmosfera Primăriei Arad

Data publicare: Joi, 23 Decembrie, 2021 Total: 858 accesari

Colindele Dubașilor de la Petriș au încălzit atmosfera Primăriei Arad

Dubașii de la Petriș conduși de primarul Ionel Berari au trecut azi pragul Primăriei Municipiului Arad. Gazde primitoare pentru ceata de colindători au fost cei doi viceprimari Lazăr Faur și Ilie Cheșa, dar și o mică parte din funcționarii instituției.  Unul dintre cele mai vechi obiceiuri care se păstrează și azi pe Valea Mureșului a generat un val de emoție în rândul celor care au asistat în Sala Regele Ferdinand la momentul special pregătit de tinerii din Petriș.


La final, viceprimarul Lazăr Faur le-a adresat acestora mulțumiri pentru frumoasele urări, pentru emoția și bucuria transmise prin colindele tradiționale și le-a oferit așa cum spune tradiția: un colac de grâu curat, un cârnat, o pâine și o sticlă de vinars.  

Am fost și eu vreo 20 de ani dubaș. Este un moment foarte frumos din preajma sărbătorilor.  Se trăiește la modul unic. Nu există ceva în viața unui tânăr fecior care să poată fi comparat cu mersul cu dubele. Vă mulțumesc foarte mult că ați venit să ne colindați, îi mulțumesc prietenului meu Ionel Berari, primarul comunei Petriș. Mă folosesc de acest prilej, împreună cu domnul viceprimar Ilie Cheșa, să vă urăm sărbători fericite, multă sănătate și <>, tuturor colegilor, tuturor arădenilor.  Să ne vedem cu bine în anul 2022, cu multă sănătate și cu zile mai bune decât am avut în 2021, a spus viceprimarul Lazăr Faur.