În maxim 3 săptămâni și în România și va dura cel puțin două luni

Data publicare: Miercuri, 22 Decembrie, 2021 Total: 1211 accesari

În maxim 3 săptămâni și în România și va dura cel puțin două luni

Valul 5 al pandemiei va ajunge în România în cel mult 3 săptămâni, a declarat marți premierul Nicolae Ciucă, la finalul întâlnirii cu preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, el spunând că a primit de la aceasta un semnal că România trebuie să fie cu adevărat pregătită pentru a face faţă.

 

Premierul României a spus într-o conferință de presă că:  „Este cu adevărat o preocupare majoră față de modul în care fiecare stat membru – și Uniunea în ansamblu – este în măsură să gestioneze pandemia de COVID-19”.

 

„Este o preocuapre majoră legat de cum fiecare stat membru este în măsură să gestioneze pandemia de COVID-19 și de asemenea am discutat despre impactul pe care varianta Omicron îl are în țările Europei, primind un semnal că trebuie să fim pregătiți pentru impactul pe care îl va avea și la niveul țării noastre, discutându-se și despre un interval de timp, nu mai mare de trei săptămâni în care el va fi prezent și în zona țării noastre”, a declarat premierul, la finalul.

Acesta spune că discuțiile cu președinta Comisiei Europene au vizat și campania de vaccinare și a făcut apel la insitituțiile care țin de Ministerul Sănătății să convingă populația să se vaccineze.

 

Ministrul Sănătății a afirmat, tot marți seară, că, văzând ce se întâmplă în alte state, estimările sunt că valul 5 în România ar dura cel puțin două luni.

“Eu cred că valul 5 va dura mai mult de o lună și jumătate, cel puțin 2 luni, văzând cum arată lucrurile în alte state. Cred că lunile de risc maxim vor fi februarie și martie, a afirmat Rafila, la Parlament, în contextul în care a vorbit despre necesitatea ca certificatul la locul de muncă să fie adoptat cât mai repede, pentru a putea fi aplicat.