„Titanic Vals” – ultima premieră a anului la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

Data publicare: Miercuri, 22 Decembrie, 2021 Total: 791 accesari

„Titanic Vals” – ultima premieră a anului la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

„Politica, scumpă doamnă, e o meserie în care, atunci când nu te așteaptă nimeni, trebuie să te duci cu un ceas mai devreme și când ești așteptat, cu cel puțin un minut mai târziu...” Este o replică din una dintre cele mai populare piese din dramaturgia românească: „Titanic vals”. Textul lui Tudor Mușatescu prinde din nou viață, de data aceasta într-un spectacol montat pe scena Sălii Studio a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad și prezentat în premieră în 23 decembrie, de la ora 18.00. Regia noului proiect teatral este semnată de Celina Nițu. Irina Chirilă este cea care semnează decorul, în vreme ce costumele sunt creația Mădălinei Baciu, coloana sonoră și muzica – cea a lui Radu Moțiu, iar light designul – cea a lui Lucian Moga.

 

„Ideea pe care am construit propunerea mea regizorală este aceea de a reactualiza textul scris acum 90 de ani. Nu vreau să merg într-o cheie clasică, ci mai degrabă să aduc povestea în lumea zilelor noastre, cu realitățile momentului de acum. În plus, îmi propun să țin cont și de faptul că eu aduc la Arad povestea unor oameni care provin din altă parte a țării, povestea unor... sudiști. Îmi este foarte clar că există diferențe culturale destul de mari între această parte a țării și... Câmpulung, oraș despre care spunea însuși Tudor Mușatescu, că a fost sursa sa de inspirație atunci când a scris acest text. Pe asta mă și bazez și sper să fie savuroasă toată situația. Până la urmă, poate suntem un pic diferiți, dar există niște elemente de natură... universală care se regăsesc în viețile noastre... ale tuturor.” – spune Celina Nițu.

 

Spectacolul este un bun prilej de (re)întâlnire cu actorii: Ștefan Statnic, Carmen Vlaga Bogdan, Adriana Ghiniță, Robert Danci, Iulia Pop Dragoș, Bogdan Neciu, Roxana Sabău, Alex Popa, Zoltan Lovas, Ioan Peter, Florin Covalciuc și Călin Stanciu.

 

Echipa noului proiect teatral este completată de: Elena Ivașcu (regie tehnică), George Dancu (sunet), Alexandru Dancu și Sergiu Poenar (lumini), Kinga Brenda Basiszta (make-up), Florica Valea (recuzită), Krisztina Mezei (cabinieră), ing Stan Ion (șef producție) și Carmen Ispas (impresariat artistic).