Noua tulpină OMICRON bagă Olanda într-un lockdown strict până la jumătatea lui ianuarie

Data publicare: Luni, 20 Decembrie, 2021 Total: 1137 accesari

Noua tulpină OMICRON bagă Olanda  într-un lockdown strict până la jumătatea lui ianuarie

Olanda a intrat în lockdown începând de duminică 19 decembrie a.c., pentru perioada sărbătorilor, în încercarea de a opri al cincilea val de Covid-19 şi răspândirea puternică a variantei Omicron a coronavirusului, a anunţat sâmbătă premierul Mark Rutte.

 

Este vorba de cele mai dure restricții anunțate până acum pentru stoparea răspândirii variantei Omicron.

„Este inevitabil acest lucru din cauza celui de-al cincilea val şi în contextul în care Omicron se răspândeşte chiar mai repede decât ne-am temut. Trebuie să intervenim acum, ca măsură de precauţie”, a declarat prim-ministrul Rutte într-o conferinţă de presă.

Nu doar Olanda, dar și alte țări europene au recurs la restricții mai multe și mai dure pentru a stăvili răspândirea noii variante mutante.

Noile restricții au intrat în vigoare de duminică și au fost anunțate după o ședință de urgență între membrii guvernului și experți sanitari.

Noile restricții vizează școlile, facultățile, toate magazinele, barurile și restaurantele olandeze vor fi închise până pe 14 ianuarie 2022. Excepție vor face magazinele alimentare, supermarketurile și farmaciile.

Olanda înregistrează o medie zilnică de 15.000 de noi infectări cu COVID.