Ore întregi de așteptare la vămile din vestul țării. Vama Nădlac II, cea mai aglomerată, s-a așteptat 5 ore pentru a trece în România

Data publicare: Duminica, 19 Decembrie, 2021 Total: 1041 accesari

Ore întregi de așteptare la vămile din vestul țării. Vama Nădlac II, cea mai aglomerată, s-a așteptat 5 ore pentru a trece în România

Aglomerație  la frontiera de vest a Românie

În data 17.12.2021, prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 116.600 persoane, cetățeni români și străini, cu peste 36.000 mijloace de transport (dintre care 14.300 automarfare). Pe sensul de intrare au fost aproximativ 67.900 persoane cu 19.100 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 48.700 persoane cu 16.900 mijloace de transport.

Cele mai tranzitate frontiere au fost:

Frontiera cu Ungaria  a fost tranzitată de aproximativ 43.300 de persoane şi 18.700 de mijloace de transport.




 

Conform aplicației de monitorizare a traficului de pe pagina poliției de frontieră române, timpi de așteptare în toate punctele de trecere a frontierei cu Ungaria în cursul zilei de sâmbără au fost de sute de minute.

 

Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria din judeșul Arad au fost și ele foarte aglomerate, dintre toate, cel mai aglomerat a fost Nădlac II, unde timpul de așteptare a fost de 300 de minute.

 

Punctele de trecere a frontierei cu Ungaria de la Turnu, folosit în special de românii care muncesc în vestul Europei, precum și  pentru micul trafic de frontieră , a fost și el aglomerat în cursul zilei de sâmbătă, timpii de așteptare au fost de 120 de minute.

 

La Nădlac I, timpii de așteptare au fost și ei extrem de mari, s-a așteptat până la 180 de minute.


Nici punctele de trecere din judeșul Bihor nu au făcut excepție, la Vama Borș1, pe sensul de intrare în țară, timpul de așteptare pentru autoturisme este de 100 de minute, iar cel pentru camioane este de 50 minute.

La Borș II, se înregistrează tot 100 de minute timpi de așteptare pentru autoturisme și 40 de minute pentru camioane.

La PTF Salonta, pe sensul de intrare în țară, se așteaptă o oră pentru autoturisme.

La PTF Valea lui Mihai, șoferii au avut de așteptat câte 3 ore pentru a intra în țară. 



 

PTF Nadlac 2 Autostradă. Chiar dacă timpul de așteptare la intrare în țară este de 5 ore si coloana este de 6 km, la punctul de triaj epidemiologic Nădlac 2 se lucrează non-stop cu 2 medici și 3 asistenți medicali. Facem tot posibilul să nu se aștepte la triaj. Poza este făcută la ora 12:00 și se observă că nu avem o aglomerație semnificativă.

Câteodată carnatinăm autocare întregi, 100% din cetățeni sunt nevaccinati, din păcate și având în vedere ca Europa este roșie, este un prognostic trist pentru ce o sa fie din ianuarie in România.

Avem si suportul enorm al Jandarmeriei care ne susține, mai ales că nemulțumirea cetățenilor carantinați se revarsă pe angajații DSP din punctele de triaj care sunt înjurați, scuipați, jigniți și datorită jandarmilor, cărora le mulțumim, există totuși un sentiment de securitate.

Începând de azi dimineață, Politia de Frontieră a deschis o bandă doar pentru vaccinați, ceea ce a fluidizat enorm zona de așteptare.

Toate instituțiile, Instituția Prefectului, DSP, STS, Poliția de Frontieră, Jandarmerie, ISU, împreună fac eforturi să asigure o fluidizare cât mai bună in acestă perioadă aglomerată.A declarant Horia Timi;, directorul DSP Arad