„Dorde neunde” – spectacol în premieră, pe scena Trupei Marionete

Data publicare: Duminica, 19 Decembrie, 2021 Total: 733 accesari

„Dorde neunde” – spectacol în premieră, pe scena Trupei Marionete

„Dorde neunde” – acesta este spectacolul pe care Trupa Marionete a Teatrului Clasic „Ioan Slavici” Arad și Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” Timișoara îl prezintă în premieră, luni, 20 decembrie, de la ora 18.00, pe scena Trupei Marionete. Regia noului proiect teatral este semnată de Ștefan Iordănescu, scenografia și muzica originală – de Dorothea Iordănescu, iar costumele de Chic by Vali Cioban.

 

Am scris scenariul pornind de la un poem de Eduard Covali, text inspirat la rându-i din basmul „Tinerețe fără bătrânețe și viață fără de moarte”, cules Petre Ispirescu. Propun o versiune puternică, actuală și vie a poemului dramatic ce poate părea vag desuet în ziua de azi. Dorința mea este de a face ca teatrul românesc pe texte fundamentale ale devenirii noastre, să renască, ca de fiecare dată, din propria-i cenușă.” – spune regizorul Ștefan Iordănescu

 

Echipa artistică este completată inspirat de Maura Ianoș (coregrafie), Lucian Moga (light design) și Lucian Matei (video design și mapping).

 

Spectacolul este un bun prilej de reîntâlnire a publicului cu actorii arădeni: Lenuța Dorobanțu, Oana Rogojină, Lăcrimioara Szlanko, Sorin Dorobanțu, Mircea Moș Sorin Calotă și Cosmin Blaga, dar și de cunoaștere a unor noi creatori. Este vorba despre Raluca Grumăzescu și Raul Lăzărescu – actori ai Teatrului „Merlin”din Timișoara.  

 

Din echipa de producție fac parte: Stana Cristian Florinel (execuție décor), Vasile Stan (sculptură, tâmplărie), Elena Hegyi (croitorie), Dorel Parfeni (sunet), Ioan Horga (lumini), Horia Hădean și Nevil Micula (tehnicieni de scenă) și Gheorghe Mureșan (șef producție)

 

Spectacolul se adresează copiilor cu vârsta peste 12 ani.

 

Vă reamintim că accesul la spectacolele Trupei Marionete  este permis doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARSCoV-2, respectiv persoanele care prezintă rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 72 de ore sau al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul SARSCoV-2 nu mai vechi de 48 de ore.

 

Măsura se aplică tuturor spectatorilor cu vârsta peste 12 ani.

 

Purtarea măștii de protecție este obligatorie!

 

Spectacolele se vor desfășura cu participarea publicului până la 50% din capacitatea maximă a sălii.