Cum se va intra de luni în țară în condițiile în care Spania și Italia intră în zona ROȘIE

Data publicare: Sambata, 18 Decembrie, 2021 Total: 934 accesari

Cum se va intra de luni în țară în condițiile în care Spania și Italia intră în zona ROȘIE

Spania și Italia au intrat în zona roșie, potrivit listei actualizate vineri cu țările cu risc epidemiologic. Tot în zona roșie au intrat și Suedia, Dominica și Maldive.

 

La punctul de trecere Nădlac II sunt deschise şase artere de intrare în ţară pentru autoturisme, microbuze sau autocare, dublu faţă de o zi obişnuită, dar cu toate acestea timpii de aşteptare pentru formalităţi ajung la 120 de minute.

Timpii mari sunt cauzaţi de numărul ridicat de autovehicule care se prezintă la intrarea în România şi de triajul epidemiologic care se face în cazul celor care vin în ţară.

Călătorii care aleg să vină prin PTF Nădlac I (DN7) trebuie să aştepte cel puţin 40 de minute pe cele trei artere dedicate traficului uşor şi turistic.

Probleme sunt şi la traficul greu, tot pe sensul de intrare în România. La Nădlac II, camioanele aşteaptă cel puţin 110 minute, în coloane formate pe cele patru artere deschise, iar la Nădlac I se aşteaptă 40 de minute.



Platforma pentru PLF, funcțională de duminică

Platforma pentru înregistrarea formularului de localizare (PLF) devine operaţională de duminică. Formularul este obligatoriu, începând de duminică,din 20 decembrie, pentru intrarea în România.

 

Condiții de intrare în România

 

I. Sosirea în România a persoanelor care vin din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, aflate în zonele VERDE și GALBEN:

 

 

II. Sosirea în România a persoanelor care vin din statele membre ale Uniunii Europene, ale Spațiului Economic European sau Confederația Elvețiană, aflate în zona ROȘIE:

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a decis vinerea trecută ca persoanele care vin în România din state terțe în perioada 10 decembrie - 8 ianuarie și sunt nevaccinate sau n-au trecut prin boală intră în carantină pentru 10 zile, indiferent de zona din care vin și chiar dacă au un test RT-PCR negativ. Carantina e valabilă și pentru persoanele vaccinate sau trecute prin boală care vin din state terțe, dar nu prezintă test negativ.

 

 

 

Foto Arhivă