Dezbateri multe pe marginea PUZ-urilor în ședința extraordinară a CLM Arad

Data publicare: Sambata, 18 Decembrie, 2021 Total: 1388 accesari

Dezbateri multe pe marginea PUZ-urilor  în ședința extraordinară a CLM Arad

Vineri, 17 decembrie 2021, aleșii locali au fost convocați în ședință publică extraordinară, ocazie cu care au aprobat noul preț local la energia termică. Astfel începând cu data de 1 decembrie, prețul este de 1156,06 lei/ gigacalorie (cu TVA),  cea mai mare parte a acestei majorări, fiind acoperită printr-o subvenție în sumă de 758,06 lei/gigacalorie. Populația va plăti 398 lei/gigacalorie, față de 280 lei cât plătea până acum.

Tot în ședința de azi au fost aprobate taxele și impozitele locale pentru anul viitor, cuantumul și numărul burselor școlare, regulamentul de desfășurare a activităților comerciale și al piețelor în municipiu, precum și majorarea impozitului pentru 40 de clădiri din municipiu a căror proprietari nu au demarat lucrări de refacere a fațadelor.

Discuții mai lungi au fost pe marginea proiectelor de hotărâre privind Planurile Urbanistice Zonale pentru amenajarea unei zone de locuințe colective pe strada Voinicilor, a uneia pe Bulevardul Ștefan Augustin Doinaș  și a unei zone rezidențiale pe strada Anton Cehov. Consilierii locali au fost de acord în unanimitate cu  reexaminarea acestora, urmând să fie supuse aprobării într-o ședință viitoare.


 

Ședință cu multe puncte pe ordinea de zi și dezbateri multe pe marginea PUZ-urilor. Important este că am primit bani pentru burse și i-am alocat școlilor, am aprobat și prețul la gigacalorie în parametri mai mult decât decenți, dar cu o presiune mare pe bugetul local și nu în ultimul rând am aprobat taxele și impozitele locale pentru anul viitor, care au rămas la nivelul ultimilor ani, fără nicio majorare decât cea prevăzută de lege, cu rata inflației.”, a declarat primarul Călin Bibarț la finele ședinței extraordinare a CLM Arad.