„exist.exe” – spectacol de teatru experimental - în premieră, la Arad

Data publicare: Miercuri, 15 Decembrie, 2021 Total: 740 accesari

„exist.exe” – spectacol de teatru experimental - în premieră, la Arad

Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad le lansează spectatorilor săi o nouă provocare. Este vorba despre un spectacol de teatru experimental, realizat în colaborare cu Departamentul Regie al UNATC ,,I.L. Caragiale" București. Prima reprezentație a noului proiect teatral, construit pe texte de Iv cel Naiv, Vlad Isăilă și Monica Stoica, este programată pentru data de 18 decembrie, de la ora 18.00.

E un proiect care s-a născut în urma unei discuții cu regizorul teatrului nostru, Cristian Ban. El mi-a lansat ideea unui spectacol experiment în care să fie implicați foarte tineri creatori din zona regiei. Am apelat la Theodor Cristian Popescu pentru a ne pune la dispoziție niște studenți. Așa s-a născut, practic în câteva zile, echipa acestui proiect. Este spectacol performance-instalație, a cărui temă este singurătatea și în care publicul va trăi în fiecare moment, o mare provocare dată atât de forma spectacolului, cât și de spațiul neconvențional în care acesta se desfășoară. El va fi itinerat în spații atipice unui spectacol: din holurile de la etajul al treilea, în foaier sau zona barului.” – spune Bogdan Costea, manager al TCISA.

Tinerii artiști implicați în construcția spectacolului „exist.exe” sunt Vlad Isăilă și Monica Stoica (studenți la Regie Teatru, anul III) și Sabina Reus și Ioana Groza (studente la Scenografie, anul III). Ei sunt coordonați de prof. univ. dr. Theodor Cristian Popescu. Distribuția este alcătuită din: Alina Vasiljiević, Angela Petrean Varjasi, Dorina Darie Peter, Oltea Blaga, Carmen Butariu, Liliana Balica, Cecilia Lucanu Donat, Oana Kun, Valentin Voicilă și  Robert Pavicsits.

Echipa proiectului este completată de Cári Tibor (sound design)  Emanuel Florescu (regie tehnică), Lucian Moga (light design), Cosmin Lupan și George Dancu (sunet), Alexandru Dancu și Sergiu Poenar (lumini), Adelin Ghionghioșan (videoproiecție), Kinga Brenda Basiszta (makeup), Florica Valea (recuzită), ing. Ion Stan (șef producție) și Carmen Ispas (impresariat artistic).