1.400 de persoane carantinate în doar 8 ore, la intrarea în țară prin vama Nădlac II

Data publicare: Luni, 13 Decembrie, 2021 Total: 869 accesari

1.400 de persoane carantinate în doar 8 ore, la intrarea în țară prin vama Nădlac II

Punctele de trecere a frontierei de pe graniţa de vest a ţării au fost aglomerate în acest weekend.  Sâmbătă prin punctele de frontieră de la nivelul întregii ţări au efectuat formalitățile de control aproximativ 96.700 de persoane, a anunțat Poliția de Frontieră. De asemenea, reprezentanții DSP Arad au anunțat că sâmbătă, la intrarea în țară, doar pe la Nădlac 2, în 8 ore, au fost 1400 de persoane carantinate de DSP Arad.

Directorul executiv al Direcției de Sănătate Publică Arad ne atenționează că, în ajun de sărbători, aglomerarea la intrarea în țară pe cale terestră va fi mare, iar limitele fizice și morale nu lipsesc nici personalului de la vamă, fiind și ei oameni în așteptarea unor Sărbători liniștite.

Singura ieșire din situație rămâne cea de a ne vaccina. Ieri, la intrarea în țară doar pe Nadlac 2, în 8 ore, 1400 persoane carantinate de DSP Arad. Multe reclamații, mulți cetățeni nu cunosc noile măsuri la intrarea în țară, oboseală, stres și multe probleme de ambele părți. Personalul nostru este epuizat, suntem de doi ani în vamă 24/24 și gestionam alături de Poliția de Frontieră, STS și Jandarmerie cea mai mare poartă de intrare în țară terestră. Au și colegele noastre limitele lor fizice, majoritatea sunt femei și încasează toate nemulțumirile. Sper ca toți să avem "Sărbători Liniștite".Vom avea un decembrie aglomerat la graniță. Vaccinați-vă, este singura șansă să evităm aceste situații și să ne întoarcem la normalitate!“a spus Horia Timiș, directorul DSP Arad.

 

Autoritățile au decis să introducă obligativitatea prezentării unui test negativ PCR efectuat cu maximum 48 de ore înainte de intrarea în România și carantină obligatorie pentru cei nevaccinați, în cazul persoanelor care se întorc din state din afara UE. Pentru persoanele care se întorc din UE se menține obligativitatea prezentării certificatului verde.

Cetățenii români care intră în țară dintr-un stat non-UE fără a avea un test negativ vor intra obligatoriu într-o carantină de 14 zile. Persoanele nevaccinate și netrecute prin boală în ultimele șase luni, care călătoresc din alte state membre UE aflate în zona roșie, urmează a fi carantinate zece zile. Sâmbătă 96.700 de persoane au intrat prin punctele de frontieră din țară. La Vama Petea, duminică, timpul de așteptare este de 90 de minute.



Foto: arhivă