Mihai Pașca, alături de prim-ministrul Ciucă la întâlnirea cu prim-ministrul Moldovei

Data publicare: Vineri, 10 Decembrie, 2021 Total: 970 accesari

Mihai Pașca, alături de prim-ministrul Ciucă la întâlnirea cu prim-ministrul Moldovei

Cooperarea pe justiție a fost unul dintre capitolele dezbătute cu ocazia întâlnirii între guvernele României și Republicii Moldova. Prim-ministrul României Nicolae Ciucă și-a exprimat susținerea și disponibilitatea pentru continuarea colaborării autorităților române în vederea derulării de proiecte în domeniul Justiției, iar prim-ministrul Moldovei Natalia Gavriliță a subliniat că „lupta împotriva corupției reprezintă precondiția esențială pentru dezvoltarea economică și socială a Republicii Moldova”.

 

Din delegația României, la această întâlnire au făcut parte secretarul de stat în Ministerul Justiției, arădeanul Mihai Pașca, și Procurorul șef al DNA, Crin Bologa.

 

 „Relația dintre România și Moldova este specială iar cooperarea în zona Justiției este bogată, concretizată în mai multe acorduri încheiate atât între cele două Ministere de resort cât și între instituțiile subordonate sau alte instituții din domeniul justiției, precum cele două Curți Constituționale, cele două Instanțe Supreme sau între Consiliile Superioare ale Magistraturii. În prima parte a anului 2022, cei doi miniștri ai Justiției – domnii Predoiu și Litvinenco vor avea o întâlnire bilaterală, în cadrul căreia vor definitiva Planul de Acțiuni comune de cooperare – element central al colaborării dintre România și Moldova, în domeniul Justiției”, a declarat secretarul de stat Mihai Pașca.