Grecii cu vârsta de peste 60 de ani care nu vor să se vaccineze vor fi amendați cu câte 100 de euro lunar

Data publicare: Joi, 02 Decembrie, 2021 Total: 1572 accesari

Grecii cu vârsta de peste 60 de ani care nu vor să se vaccineze vor fi amendați cu câte 100 de euro lunar

Grecia va impune obligativitatea vaccinării împotriva COVID-19 pentru persoanele cu vârsta de 60 de ani și peste. Cei care refuză să se imunizeze vor fi amendați cu 100 de euro la intervale lunare de la mijlocul lunii ianuarie, a declarat premierul Kyriakos Mitsotakis, scrie BBC.

 

Banii colectați din amenzi vor merge către sistemul de sănătate din Grecia, care se luptă cu o creștere a numărului de internări în spital. Aproximativ 63% din populația de 11 milioane a Greciei este complet vaccinată, dar datele arată că peste 520.000 de persoane peste 60 de ani nu au primit încă prima doză.

 

Grecii cu vârsta peste 60 de ani vor trebui să se imunizeze cu prima doză până pe 16 ianuarie. Vaccinarea lor este de acum înainte obligatorie”, a transmis premierul.

 

Măsura urmează să fie supusă în continuare votului parlamentar, dar este de așteptat ca parlamentarii să o aprobe. În timp ce țările au făcut vaccinurile obligatorii pentru lucrătorii din domeniul sănătății și alți lucrători cu risc ridicat, Grecia va deveni prima din UE care va viza un anumit grup de vârstă. Austria a anunțat că vaccinările obligatorii împotriva COVID-19 vor începe în februarie.

 

Sursa:wall-street.ro