Nou înființată, Cooperativa ”Grădinile Noastre” din Zărand, judeţul Arad, a intrat cu verdeţuri, legume şi fructe în 80 de magazine ale reţelei Carrefour

Data publicare: Luni, 29 Noiembrie, 2021 Total: 1341 accesari

Nou înființată, Cooperativa ”Grădinile Noastre” din Zărand, judeţul Arad, a intrat cu verdeţuri, legume şi fructe în 80 de magazine ale reţelei Carrefour

Cooperativa ”Grădinile Noastre” din Zărand, formată din şapte mici producători din judeţul Arad, familii de fermieri şi legumicultori cu tradiţie din regiune, care lucrează câteva hectare de pământ, intră cu producţia de verdeţuri, legume şi fructe în 80 de magazine ale reţelei Carrefour, situate în centrul şi vestul ţării.

 

”Prin acest parteneriat, avem acces la o piaţă de desfacere mult mai largă şi, la fel de important, primim sprijin pentru planificarea producţiei astfel încât să o calibrăm la cerere şi alte considerente”, a spus Jurj Romeo Marius, preşedintele Cooperativei ”Grădinile Noastre” din Zărand. Cooperativa a fost înfiinţată în aprilie 2021.

 

Cooperativa din Zărand acoperă o zonă amplă legumicolă, incluzând câteva comune precum Zărand, Olari, Seleuş, Pâncota, Chereluş, Tomnatec, Teremia Mare, Ciocaia, Ghioroc.

 

Acolo, se cultivă o varietate de legume şi verdeţuri conform specificului zonei: vinete, ardei gras bianca, ardei California roşu, ardei iute, roşii roz rotunde, roşii monterosa, ardei kapia roşu, gogoşari, salată, castraveţi cornişon, ceapă verde, leuştean, mărar, pătrunjel, dovleac plăcintar, dovlecel, gulii, rădăcinoase, cât şi mere golden. O parte dintre aceste produse, disponibile în sezon, se află de acum pe rafturile magazinelor Carrefour.

 

Sursa:produsinardeal.ro