IKEA anunță oficial începerea lucrărilor de construcție la magazinul de lângă Timișoara

Data publicare: Sambata, 27 Noiembrie, 2021 Total: 2937 accesari

IKEA anunță oficial începerea lucrărilor de construcție la magazinul de lângă Timișoara

Retailerul suedez de mobilă IKEA a anunțat oficial că a început lucrările de construcție la cel de-al treilea magazin al său în România, o investiție de 60 de milioane de euro. Noua unitate se află în localitatea Dumbrăvița, lângă Timișoara, și va avea o suprafață de 26.000 de mp. Deschiderea ar putea avea loc după 12 luni.

 

Potrivit unui comunicat de presă, retailerul suedez va investi în noul magazin aproximativ 60 de milioane de euro, aceasta fiind a treia investiţie semnificativă a IKEA în România. Pe lângă locurile de muncă prevăzute pentru faza de construcţie, la deschiderea noului magazin se vor alătura familiei IKEA aproximativ 250 de angajaţi. Viitorul magazin de aproximativ 26.000 metri pătraţi, cu 780 de locuri de parcare, va fi amplasat la intersecţia dintre Drumul Naţional şi Calea Aradului, şi va oferi o gamă variată de produse de mobilier pentru casă, numeroase spaţii inspiraţionale pentru amenajări interioare, un restaurant cu specialităţi suedeze, o zonă de cafenea şi un loc de joacă pentru copii.

 

"România este una dintre principalele noastre pieţe de dezvoltare, iar după succesul pe care l-am avut cu cele două magazine din Bucureşti, extinderea aceasta a fost una firească. Am ales Timişoara pentru că dorim să aducem ceea ce noi numim inspiraţia şi modul de viaţă IKEA mai aproape de partea de vest a ţării, având la îndemână sprijinul autorităţilor locale şi toate resursele interne necesare", a declarat Ekaterina Egorova, CEO, IKEA Europa de Sud-Est.

 

Mai mult, magazinul va urmări cerințele de certificare de clădire sustenabilă, conform criteriilor BREEAM. De asemenea, va folosi energie regenerabilă, va fi echipată cu panouri fotovoltaice pe acoperișul magazinului și va utiliza, pentru consumul de energie, o centrală geotermală, pentru încălzirea și răcirea clădirii. În plus, în timpul construcției se vor lua măsuri ecologice speciale în materie de sortare și eliminare a deșeurilor, precum și de protecție împotriva prafului, pentru a evita orice neplăceri pentru comunitățile învecinate. Obiectivul pentru acest nou magazin este de a recicla minimum 85% din deșeurile generate, din care 100% din deșeurile alimentare care provin de la Restaurantul și Bistroul IKEA, acestea urmând să fie transformate în compost.