Primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus a fost raportat în Belgia

Data publicare: Vineri, 26 Noiembrie, 2021 Total: 2498 accesari

Primul caz de infectare cu noua tulpină de coronavirus a fost raportat în Belgia

Cazul a fost confirmat la un călător belgian care s-a întors din Egipt pe 11 noiembrie, a anunțat un virusolog din Belgia, citat de agenția Reuters.

 

Acesta este primul caz de infectare cu noua variantă COVID descoperită în sudul Africii, raportat în Europa, la doar o zi după ce a fost indentificată pentru prima dată în Botswana.

”Avem un caz, acum confirmat, cu această variantă. Este vorba despre cineva care a revenit din străinătate. A fost testat pozitiv la 22 noiembrie. Nevaccinat”, a anunţat într-o conferinţă de presă ministrul belgian al Sănătăţii Franck Vandenbroucke.


Potrivit virusologului Marc Van Ranst, acest călător a revent din Egipt la 11 noiembrie.  Existenţa variantei B.1.1.529 a fost dezvăluită joi în Africa de Sud.


Uniunea Europeană intenționează să sisteze toate zborurile din sudul Africii, după anunțul privind detectarea unei noi variante îngrijorătoare a coronavirusului în această regiune.

Varianta cu pricina are un număr mare de mutații, care par periculoase, deoarece permit virusului să evite sistemul imunitar și să se transmită mai ușor, au spus oamenii de știință din Africa de Sud. O specialistă din Marea Britanie a admis că este vorba despre „cea mai îngrijorătoare variantă” depistată până în present.