Firmele mai au la dispoziție 7 zile să-și conecteze casele de marcat la ANAF. Cei care nu o fac riscă amenzi între 8.000 și 10.000 de lei!

Data publicare: Miercuri, 24 Noiembrie, 2021 Total: 1024 accesari

Firmele mai au la dispoziție 7 zile să-și conecteze casele de marcat la ANAF. Cei care nu o fac riscă amenzi între 8.000 și 10.000 de lei!

Operatorii economici, contribuabili mici și mijlocii, care au obligația utilizării aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF), mai au timp până la 30 noiembrie pentru conectarea aparatelor de marcat electronice fiscale (AMEF) la sistemul informatic naţional de supraveghere şi monitorizare ANAF.

 

Reprezentanții ANAF aduc în vedere operatorilor economici că acest termen nu va fi prelungit, iar nerespectarea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF, în scopul transmiterii de date fiscale către ANAF, constituie contravenție și se sancționează cu amendă între 8.000 și 10.000 lei.

 

În perioada imediat următoare, echipele de control vor face verificări cu privire la îndeplinirea obligației de a asigura conectarea la distanță a AMEF în vederea transmiterii de date fiscale, pentru operatorii economici al căror termen limită de conectare a AMEF a ajuns la scadență.

 

Există totuși și excepții de la acestă obligație, ele se referă la acei operatori economici care își desfășoară activitatea în zone nedeservite de reţele de comunicaţii electronice. Aceștia au ogligația completării şi transmiterii unei declaraţii pe propria răspundere (Formularul F4110).