Când şi cum începe vaccinare copiilor peste 5 ani

Data publicare: Miercuri, 24 Noiembrie, 2021 Total: 2511 accesari

Când şi cum începe vaccinare copiilor peste 5 ani

Medicul Valeriu Gheorghiţă, șeful Comitetului Național pentru vaccinare, a anunţat marţi că pentru imunizarea anti-COVID a copiilor între 5 şi 11 ani au fost identificate circa 45 de cabinete de vaccinare în unităţile sanitare şi alte 135 în centrele unde se foloseşte vaccin Pfizer.

 

Copiii cu vârstă de vârstă 5-11 ani vor fi vaccinați, cel mai probabil, de la finalul lunii noiembrie. Agenția Europeană a Medicamentului va face recomandarea de autorizare a vaccinului Pfizer pentru grupa de vârstă 5-11 ani pe 25 noiembrie.

 

Vaccinarea copiilor va avea loc, într-o primă fază, în 45 de cabinete din spitale și în alte 135 de cabinete din centrele de vaccinare unde se folosește vaccin Pfizer.

Col dr. Valeriu Gheorghiță: „Din punct de vedere organizatoric, noi, la sfârşitul acestei luni, ne dorim să fim pregătiţi. ce-nseamnă asta? Cu organizarea cabinetelor de vaccinare, atât în unităţile sanitare, cu pături, cât şi în centrele de vaccinare deja funcţionale, unde există vaccin de la compania Pfizer şi care vor primi suplimentar şi vaccin destinat pentru grupa de vârstă 5-11 ani. Platforma de programare va fi pregătită, de asemenea, registrul electronic naţional vă fi adaptat pentru a putea înregistra persoanele vaccinate”.

 

Tot până la sfârşitul acestei luni, vor fi finalizate procedurile pentru vaccinarea copiilor, iar acestea vor fi transmise celor implicaţi în procesul de imunizare. Potrivit autorităţilor, Agenţia Europeană a Medicamentelor se va pronunţa asupra vaccinării cu Pfizer a copiilor de peste 5 ani pe 25 noiembrie. Este de aşteptat că răspunsul să fie unul favorabil. De asemenea, la jumătatea lunii decembrie, Agenţia va lua o decizie şi în privinţa vaccinării copiilor cu serul de la Moderna.