Germania, a doua țară din UE unde certificatul verde la locul de muncă devine obligatoriu

Data publicare: Miercuri, 24 Noiembrie, 2021 Total: 1960 accesari

Germania, a doua țară din UE unde certificatul verde la locul de muncă devine obligatoriu

În Germania intră miercuri în vigoare măsurile antiepidemice adoptate săptămâna trecută de parlamentul federal (Bundestag) într-o încercare de a frâna înmulţirea necontrolată a cazurilor de COVID-19, astfel că certificatul verde va deveni obligatoriu la locul de muncă şi pentru folosirea mijloacelor de transport, relatează agenţia EFE.

Italia a fost prima țară din Uniunea Europeană care a introdus obligativitatea prezentării certificatului verde la serviciu, pe 15 octombrie.

 

De ast[zi, miercuri, 24 noiembrie, în Germania e în vigoare aceeași măsură, iar persoanele nevaccinate şi cele netrecute prin boală vor trebui să prezinte un test COVID negativ efectuat cu cel mult 24 de ore înainte pentru a putea merge la job, cu trenul şi avionul, precum şi cu metroul și autobuzele urbane.

În Berlin, capitala țării, guvernul regional al oraşului-stat a înăsprit restricţiile aplicate nevaccinaţilor pentru accesul în spaţiile publice. Acestea nu vor avea acces în centrele comerciale, cu excepţia celor cu produse de primă necesitate.

În plus, și oamenii care s-au vaccinat vor avea acces în anumite spații doar dacă au și un test negativ. Această regulă se aplică pentru spațiile de divertisment și relaxare unde nu se poartă mască, de exemplu restaurante.

Noile restricţii au fost decise după ce multe spitale din Berlin, copleşite de internările COVID, au fost nevoite să anuleze intervenţiile chirurgicale care nu sunt urgente. Doar 85 de paturi mai sunt libere la ATI la spitalul berlinez St. Gertraudekrankenhaus, potrivit directorului unității medicale, iar varianta de a tria pacienții nu este exclusă.

 

Germania, care una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest – 68% -, a înregistrat în ultimele zile cifre ale infectărilor fără egal de la începutul pandemiei, depăşind săptămâna trecută pragul zilnic de 65.000 de cazuri.

 

Într-un nou apel la vaccinare, ministrul sănătăţii, Jens Spahn a avertizat, luni, că până la finalul acestei ierni, locuitorii Germaniei vor „vaccinaţi, vindecaţi sau morţi”.