Operațiune GIGANT DIICOT! 457 de percheziții în patru județe inclusiv în Arad, care vizează 47 de grupări de trafic de persoane și de droguri!

Data publicare: Miercuri, 24 Noiembrie, 2021 Total: 1406 accesari

Operațiune GIGANT DIICOT! 457 de percheziții în patru județe inclusiv în Arad, care vizează 47 de grupări de trafic de persoane și de droguri!

Cea mai mare operațiune contra grupărilor de trafic de persoane și de droguri din ultimii ani este în desfășurare miercuri dimineață. Polițiștii și procurorii DIICOT participă la 457 de percheziții care vizează 47 de grupări implicate în aceste infracțiuni.

 

Miercuri dimineață, în cadrul unei ample operațiuni, procurorii DIICOT și Poliția Română, cu sprijinul Jandarmeriei Române, participă la 47 de acțiuni operative, care vizează activitatea unor grupări infracționale organizate, specializate în trafic de persoane și de minori, exploatarea persoanelor vulnerabile, trafic de migranți, criminalitate informatică și trafic de droguri.

 

Sunt vizate grupări infracționale din Arad, Timiș, Călărași și Constanța. 

În cadrul operațiunii coordonate, realizate la nivel național, procurorii DIICOT împreună cu polițiștii vor pune în executare un număr de 457 de mandate de percheziție domiciliară și 367 de mandate de aducere.

Perchezițiile au scopul de a obține probe despre activitatea ilegală a grupurilor de criminalitate organizată, pentru tragerea lor la răspundere penală, precum și identificarea bunurilor susceptibile de a fi confiscate sau destinate recuperării prejudiciilor, transmite DIICOT.