Liberare condiționată respinsă de instanță pentru studenta din Ineu care a ucis și tranșat un bărbat în camera din cămin

Data publicare: Luni, 22 Noiembrie, 2021 Total: 1303 accesari

Liberare condiționată respinsă de instanță pentru studenta din Ineu care a ucis și tranșat un bărbat în camera din cămin

Carmen Şatran (fostă Bejan), studenta din Ineu care împreună cu iubitul ei a ucis și tranșat un bărbat în căminul Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeș” din Timişoara, în anul 2009, și condamnată la 19 ani şi opt luni de închisoare a fost propusă pentru eliberarea condiţionată din închisoare, după ce a efectuat  trei pătrimi din pedeapsă.

 

Comisia pentru eliberări condiţionate de la Penitenciarul Gherla, penitenciar nde își ispășește sentința a propus eliberarea condiţionată, iar conducerea penitenciarului a transmis cererea Judecătoriei Gherla.

 

„Deţinuta nu a fost sancţionată disciplinar şi a înregistrat mai multe recompense. A muncit în timpul detenţiei (428 zile). A fost receptivă la unele activităţi cultural-educative. Persoana privată de libertate nu are antecedente penale şi este la prima analiză”, se arată în raportul comisiei de eliberări condiţionate din Penitenciarul Gherla, scrie adevarul.ro.

 

Tribunalul Cluj Judecătoria Gherla a respins cererea de eliberare condiţionată a lui Carmen Şatran motivînd că : „Liberarea condiţionată nu este un drept al condamnatului, ci o facultate, o vocaţie, o posibilitate a instanţei de executare ce trebuie să ia în considerare toţi factorii ce ţin de persoana condamnatului şi comportamentul acestuia, simpla executare a fracţiei obligatorii de pedeapsă neputând atrage în mod automat acordarea beneficiului în discuţie”.

 

Hotărârea nu este definitivă, ea fiind deja contestată. Decizia finală fiind programată pe  2 decembrie 2021.