Decizii radicale în Autria! CARANTINĂ totală de luni iar din februarie vaccinare obligatorie pentru toată lumea!

Data publicare: Sambata, 20 Noiembrie, 2021 Total: 1540 accesari

Decizii radicale în Autria! CARANTINĂ totală de luni iar din februarie vaccinare obligatorie pentru toată lumea!

Guvernul Austriei a anunțat vineri că această țară va intra în cel de-al patrulea lockdown la nivel național și va declara vaccinurile împotriva Covid-19 obligatorii de la 1 februarie 2022.

 

Potrivit The Local, lockdown-ul la nivel național va începe luni, 22 noiembrie, timp de cel puțin zece zile, dar nu mai mult de 20 de zile.

 

Ministrul Sănătății, Wolfgang Mückstein, a declarat: Acest lockdown va sparge cel de-al patrulea val; calea de ieșire din al cincilea val este vaccinarea, vaccinarea, vaccinarea.”

 

Austria traversează un al patrulea val epidemic sever, cu o incidenţă pe şapte zile de 1.000 de cazuri la 100.000 de locuitori, conform celor mai recente raportări, şi are o rată de vaccinare de circa 66%, una din cele mai scăzute din Europa Occidentală.

Trebuie „să privim realitatea în faţă. În pofida lunilor de persuasiune, nu am reuşit să convingem suficient de mulţi oameni să se vaccineze“, a spus şeful guvernului, deplângând suprasolicitarea actuală a secţiilor de terapie intensivă.

 

Cancelarul a anunţat că un nou lockdown va începe de luni şi că vaccinarea va deveni obligatorie de la 1 februarie. „Este dureros că trebuie luate astfel de măsuri. Nu vrem un al cincilea val, nu vrem un al şaselea şi un al şaptelea val“, a spus Schallenberg.

 

El a precizat că lockdown-ul va dura iniţial 10 zile, după care se va face o evaluare şi ar putea fi prelungit cu cel mult 10.

În această perioadă, locuitorii vor avea voie să iasă din case doar pentru cumpărături esenţiale, pentru a merge la lucru sau la medic, sau pentru a lua aer. Restaurantele şi majoritatea magazinelor se vor închide.

Părinţilor li se cere să nu-şi trimită copiii la şcoală, dacă este posibil. Totuşi, şcolile vor rămâne deschise pentru copiii ale căror familii nu au alte opţiuni.

Cu 65% din populaţia totală vaccinată, Austria are una dintre cele mai scăzute rate de vaccinare din Europa de Vest, iar cancelarul Alexander Schallenberg a argumentat recent că două treimi dintre austrieci nu ar trebui să sufere pentru că alţii au ezitat să se vaccineze.