Primul spital din România pentru copii cu sală radio și cinema

Data publicare: Vineri, 19 Noiembrie, 2021 Total: 672 accesari

Primul spital din România pentru copii cu sală radio și cinema

Dăruiește Viață, asociație fondată de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu, este unul dintre ONG-urile cele mai active din domeniul sănătății. Inițiativa #noifacemunspital a strâns nenumărați adepți, dispuși să doneze pentru ca România să aibă primul spital destinat copiilor cu afecțiuni oncologice, un spital nou, racordat la standardele europene și departe de metehnele legislației românești învechite. 

 

Construit pe nouă niveluri, noul spital va avea un punct de legătură cu Marei Curie, astfel încât medicii și pacienții să poată circula.

 

”Încă nu avem o intrare principală a noii clădiri, vom crea un flux comun la momentul deschiderii. Sperăm ca în a doua jumătate a anului viitor să inaugurăm noul spital pentru copiii cu afecțiuni oncologice”, a precizat Oana Gheorghiu, una dintre fondatoarele Asociației Dăruiește Viață.

 

În culori calde, cu mult verde, saloanele destinate copiilor sunt dotate și cu paturi pentru mame. Dorința fondatoarelor este ca saloanele celor mici să cuprindă un singur pat și nu două, cum este prevăzut în prezent, însă vor stabili pe parcurs aceste elemente.

 

De asemenea, există un etaj al spitalului care va cuprinde spații de joacă, cinema, o sală radio, dar și o terasă acoperită, astfel încât cei internați să nu simtă că sunt într-un spital și să încerce să își distragă atenția. Încă de la pardoseală, spitalul este construit astfel încât totul să fie un teren de joacă pentru copii.

 

Totodată, pe vestita terasă, care apare în selfie-urile fondatoarelor, își va găsi locul și un observator astronomic pentru cei mici.

 

Sursa:wall-streeet.ro

 

Sursa Foto: Oana Gheorghiu/ Facebook