PNL pregătește un pol politic puternic de dreapta în România. PMP și ALDE absorbite de PNL. Ludovic Orban rămâne pe dinafară

Data publicare: Vineri, 12 Noiembrie, 2021 Total: 795 accesari

PNL pregătește un pol politic puternic de dreapta în România. PMP și ALDE absorbite de PNL. Ludovic Orban rămâne pe dinafară

Liberalii au votat in Biroul Executiv echipa de negociere privind fuziunea prin absorbtie cu PMP, au declarat surse politice pentru Digi24.

Liderii PMP au decis si ei sa inceapa negocierile pentru ca formatiunea fondata de Traian Băsescu sa fie absorbita de Partidul National Liberal, au precizat surse din PMP.

 

„Am decis să începem negocierile. Și liberalii sunt de acord, că dacă s-ar opune, o parte din aleșii noștri locali ar migra către Orban”, adaugă sursele citate.

 

PMP are în prezent doi europarlamentari, pe fostul președinte Traian Băsescu și pe Eugen Tomac, fostul lider al formațiunii politice.

 

Din PNL fac parte foștii liderii ai PDL, printre care Vasile Blaga si Emil Boc, cu care Traian Băsescu s-a certat in urma congresului în care Elena Udrea a pierdut alegerile din partid. 

 

Partidul Mișcarea Populară are aproximativ 2.250 de aleși locali. La ultimele alegeri locale a ratat intrarea în Parlament, nereusind să atingă pragul electoral.

 

G4Media a anunțat și că PNL tatonează și o posibilă fuziune cu ALDE, fondat de Călin Popescu Tăriceanu.

 

Sursa:aktual24.ro