Și vaccinați și cu banii luați. Zeci de mii de greci au dat mită câte 400 de euro pentru a fi imunizați cu apă, dar medicii i-au păcălit și le-au administrat vaccinul

Data publicare: Joi, 11 Noiembrie, 2021 Total: 1922 accesari

Și vaccinați și cu banii luați. Zeci de mii de greci au dat mită câte 400 de euro pentru a fi imunizați cu apă, dar medicii i-au păcălit și le-au administrat vaccinul

Vaccinările false nu constituie o problemă cu care se confruntă doar România. Fenomenul a luat amploare în mai multe state, printre care și Grecia, acolo unde mai multe persoane au dat bani grei pentru a fi vaccinați fictiv, însă s-au trezit cu o mare surpriză: au primit vaccinul adevărat și nu apă, așa cum li s-a promis.

 

În Grecia, sute de persoane au ales să nu se vaccineze anti-COVID, însă din cauza restricțiilor care impune prezența unui certificat verde de vaccinare, mulți au recurs la practici ilegale. 

 

Mita pentru vaccinarea fictivă sau „vaccinarea la chiuvetă” cum mai este cunoscută în România a fost de 400 de euro. O bună parte din cei care și-au aranjat această vaccinare fictivă nu au avut succes și asta pentru că s-au trezit cu o mare surpriză.

 

Pentru a nu fi prinși de către autorități, unii medici i-au vaccinat cu serul real conceput împotriva SARS-CoV-2, a scris publicația elenă keeptalkinggreece.com.

 

Practic, medicii au pus mita în buzunar, dar au administrat un vaccin adevărat și nu „apă”, pentru a nu avea probleme penale și pentru a se achita de orice vină.

 

Potrivit ziarului Tovima, aproximativ 100 până la 200 de centre de vaccinare din 2.000 câte există în total în Grecia, alături de participarea a aproximativ 200-300 de medici și asistente au fost implicate în astfel de vaccinări false și/sau în eforturile de modificare a datelor de vaccinare.

 

Se estimează că peste 100.000 de cetățeni au obținut certificate de vaccinare false prin metode ilegale, a mai consemnat publicația citată.

 

Guvernul din Atena a impus în noiembrie noi restricții pentru persoanele nevaccinate. Acestea nu mai au acces în instituţiile publice, magazine sau bănci fără a deține un certificat verde care atestă că s-au vaccinat împotriva COVID-19.

 

Grecia a administrat până acum cel puțin 12.989.239 de doze de vaccinuri anti-COVID-19. Aproximativ 60,6% din populația țării a fost vaccinată, potrivit statisticilor de la Reuters.

 

Sursa: wall-street.ro

Sursa foto: Agerpres