A împrăștiat fierul vechi pe trotuar. S-a ales cu amendă de 2.500 de lei și cu activitatea firmei suspendată

Data publicare: Joi, 11 Noiembrie, 2021 Total: 2568 accesari

A împrăștiat fierul vechi pe trotuar. S-a ales cu amendă de 2.500 de lei și cu activitatea firmei suspendată

În ultima lună, polițiștii locali din cadrul Compartimentului de Control Comercial au primit mai multe sesizări privind desfășuarea de acte neautorizate de comerț, pe domeniul public, în perimetrul cartierului Drăgășani.

 

Pentru clarificarea sesizărilor primite, în prima parte a lunii noiembrie s-au efectuat mai multe incursiuni ale polițiștilor locali cu atribuții de control comercial în arealul dintre Podul Traian și cartierul Alfa, unde, în afara unor aspecte ce țin de ordinea și liniștea publică, a fost identificat, pe strada Hunedoarei, un comerciant neautorizat de fier vechi.

 

S-a constatat că depozitarea materialului survenea de o manieră care împiedica circulația pietonilor și crea, totodată, un aspect inestetic zonei.

Situația era cauzată de o P.F.A. care își desfășoară activitatea fără a deține acord de ocupare al domeniului public eliberat de Primăria Municipiului Arad. Totodată, agentul comercial nu este autorizat să desfășoare la sediul social niciuna dintre activitățile prevăzute în actul constitutiv, deoarece acestea nu au fost declarate la Oficiul Registrului Comerțului.

 

De asemenea, P.F.A. în cauză nu deține autorizație pentru comerțul cu fier vechi. Nerespectarea prevederilor HCLM 192/2017 și a OG 99/2000 a atras aplicarea unei amenzi contravenționale de 2.500 lei și dispunerea măsurii complementare a suspendării activității comerciale, până la intrarea în legalitate.

 

Poliția Locală roagă arădenii să semnaleze cu celeritate astfel de situații ce presupun comerțul neautorizat cu fier vechi deoarece, adesea, el survine ”la pachet” cu alte probleme create comunității: blocarea unor căi de acces și rute pietonale/auto, afectarea mediului, riscul unor incidente ce țin de ordinea și liniștea publică, afluxul repetitiv în vecinătate al unor persoane cu profil contravențional provenite din alte zone ale orașului ori din alte localități etc.