Incendiu la un spital suport Covid din Ploiești: doi morți și o infirmieră are arsuri

Data publicare: Joi, 11 Noiembrie, 2021 Total: 922 accesari

Incendiu la un spital suport Covid din Ploiești: doi morți și o infirmieră are arsuri

Un incendiu s-a produs, joi dimineață, la spitalul suport-Covid Movila din Ploiești. Doi pacienți au murit, a transmis ISU Prahova. Incendiul s-a produs într-un salon de la parterul spitalului. Incendiul ar fi fost stins de personalul medical.

 

Incendiul a avut loc în jurul orei 4.30, s-a activat planul roșu de intervenție, a fost o intervenție cu foarte multe ambulanțe, inclusiv trimise din București. Focul a fost stins într-o perioadă scurtă dar, din păcate, două persoane care se aflau în această parte a clădirii, a secției exterioare a spitalului de boli infecțioase au decedat. 

Incendiul a fost lichidat, s-a manifestat într-un salon de la parterul clădirii, pe o suprafață de 20 de metri pătrați.

 

La locul solicitării au fost găsite 16 persoane (din care 6 femei și 10 bărbați).

„Secţia era nouă – este secţia renovată, de pediatrie – instalaţia electrică nouă şi verificată, iar rampele de oxigen sunt montate anul trecut, înainte de valul trei. Personalul instruit, ca dovadă a intervenit imediat dar, într-o fracţiune de secundă, Dumnezeu ştie.. s-a mişcat patul, s-a frecat de ceva şi o scânteie de oxigen. Erau şi detectoare de oxigen, erau absolut toate cele necesare. Dar probabil bolnavul şi-a smuls masca şi oxigenul s-a dus în aer. Dar asta o să o determine specialiştii, cauza incendiului”, a declarat managerul SJU Ploieşti, Bogdan Nica.

Purtătorul de cuvânt al ISU Prahova, Raluca Vasiloae, a declarat că în salonul în care a izbucnit focul incendiul se aflau doar cei doi pacienţi care au decedat.