Spectacolul Companiei Aradi Kamaraszínház disponibil online la Festivalul Național de Teatru

Data publicare: Marti, 09 Noiembrie, 2021 Total: 830 accesari

Spectacolul Companiei  Aradi Kamaraszínház disponibil online la Festivalul Național de Teatru

Spectacolul „Văduva Karnyó și cei doi zvăpăiați”, coproducție a Companiilor „Aradi Kamaraszínház” și „Szegedi Pinceszínház” (Ungaria), va fi disponibil online în cadrul Festivalului Național de Teatru. A 31-a ediție a FNT are loc în perioada 6-14 noiembrie 2021, și se desfășoară în format online, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, pe www.fnt.ro.

 

Spectacolul „Văduva Karnyó și cei doi zvăpăiați”, de Csokonai Vitéz Mihály poate fi vizionat gratuit pe 11 noiembrie, de la ora 17.00, pe site-ul www.fnt.ro. Spectacolul va fi disponibil online pentru 48 de ore în cadrul Festivalului Național de Teatru și poate fi urmărit cu traducere în limba română sau engleză.

 

Spectacolul „Văduva Karnyó și cei doi zvăpăiați” s-a născut în cadrul Programului Déryné din Ungaria. În octombrie coproducția trupelor Compania de Teatru „Aradi Kamaraszínház” și Compania „Pinceszínház” de la Szeged a câștigat premiul pentru cel mai bun spectacol la cea de-a XII-a Întâlnire Națională de Teatru „Soltis Lajos” de la Celldömölk, Ungaria. Realizatorii spectacolului au mai fost premiați și la cea de-a 27-a ediție a Festivalului Internațional de Teatru „ATELIER” de la Baia Mare. Tapasztó Ernő, directorul artistic al Companiei „Aradi Kamaraszínház”, a câștigat premiul pentru cea mai bună regie, iar actorul Gerner Csaba a fost desemnat cel mai bun actor.

 

De asemenea, tot anul acesta, spectacolul a obținut două premii importante în Ungaria, în cadrul celei de-a 33-a ediții a Festivalului Teatrelor Maghiare de la Kisvárda. Actrița Éder Enikő a câștigat premiul pentru cea mai bună actriță în rol secundar, iar actorul Gerner Csaba a fost desemnat cel mai bun actor în rol secundar.

 

Festivalul Național de Teatru este considerat de mulți drept cea mai importantă manifestare teatrală organizată în România. Anul acesta, la cea de-a 31-a ediție, participă 38 de spectacole din țară, selecționeri și directori artistici: Oana Cristea Grigorescu, Cristina Rusiecki și Claudiu Groza. Accesul la toate manifestările din programul festivalului este gratuit.

 

Văduva Karnyó și cei doi zvăpăiați”, de Csokonai Vitéz Mihály

 

Cu: Varga Bálint, Kancsár Orsolya, Éder Enikő, Kálmán Zsófia, Gerner Csaba, Balog József, Gulyás Hermann Sándor

Scenograf: Szvatek Péter

Costume: Varsányi Anna

Asistent regie: Hadas-Gábor Zsófia

Regizor: Tapasztó Ernő