Iustin Cionca, la o dezbatere cu 250 de participanți, despre viitorul Regiunii de Vest a României

Data publicare: Vineri, 05 Noiembrie, 2021 Total: 832 accesari

Iustin Cionca, la o dezbatere cu 250 de participanți, despre viitorul Regiunii de Vest a României

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, a participat astăzi, 5 noiembrie, în calitate de președinte al Consiliul de Dezvoltare Regională Vest, la conferința “Viitorul Regiunii Vest – Fă-ți vocea auzită”, organizată de ADR Vest și Asociația Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din România – ROREG.

 

,,I-am felicitat și le-am mulțumit celor 250 de participanți, reprezentanți ai instituțiilor și administrațiilor publice, ai mediului de afaceri și de cercetare, precum și ai ONG-urilor, pentru interesul față de prioritățile, provocările și oportunitățile de finanțare prin POR Vest 2021-2027, principalul instrument de finanțare din fonduri europene la nivel regional pentru zona urbană, în valoare totală de peste 1 miliard de euro. În mesajul transmis am pus accent pe OUG 122/2020, prima lege de descentralizare a unui program european, care a transformat ADR-urile în autorități de management pentru Programul Operațional Regional și care a condus la simplificarea procedurilor și, implicit, scurtarea timpului de implementare a proiectelor. Acum depinde de fiecare dintre noi cum vom folosi aceste fonduri și cum vom reuși împreună să schimbăm în bine regiunea noastră, să o facem mai competitivă și inovativă și să îmbunătățim calitatea vieții locuitorilor ei. Felicit ADR Vest și pe directorul general, Sorin Maxim, pentru transparență în elaborarea noului program de finanțare și pentru implicarea tuturor actorilor în identificarea celor mai bune soluții”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

 

Proiectul strategic al Consiliului Județean Arad pe ciclul de finanțare 2021-2027 al Programului Operațional Regional, aprobat de Consiliul de Dezvoltare Regională Vest, îl reprezintă modernizarea rețelei rutiere în zona de nord a județului Arad: trei drumuri în lungime totală de 74 km - Mișca-Apateu-Berechiu, Seleuș-Șicula-Cermei-Berechiu-limită județ Bihor, Șepreuș-Cermei-Beliu. Valoarea estimată a investiției este de aprox. 40 milioane de euro.