Consultare civică pentru redenumirea sălii ”Iuliu Maniu” de la Palatul Comitatului

Data publicare: Vineri, 05 Noiembrie, 2021 Total: 933 accesari

Consultare civică pentru redenumirea sălii ”Iuliu Maniu” de la Palatul Comitatului

Iustin Cionca, președintele Consiliului Judefean Arad, informează că din data de 12 noiembrie, cu ocazia aniversării tratativelor de la Arad, din noiembrie 1 9 1 8, se va deschide sala festivă a Palatului Comitatului, de pe Bulevardul Revoluției nr. 81.

 

În prezent, sala este denumită, informal ,,Sala Iuliu Maniu". Având insă în vedere că in pregătirea Marii Uniri și în negocierile care s-au purtat in sala respectivă, un arădean, $tefan Cicio Pop, a avut un rol esențial, se are în vedere posibilitatea de a denumi această sală,,Sala $tefan Cicio Pop".

 

S-ar răspunde astfel solicitării unui grup de istorici care își propun să pună în valoare contribuția arădeană la Marea Unire.

 

Având in vedere că ambele personalități, Iuliu Maniu și Ștefan Cicio Pop, sunt importante în istoria României, Iustin Cionca își dorește o consultare cu privire la intenția de redenumire a sălii.

 

”Vă rog să ne transmiteți punctul dumneavoastră de vedere la adresa de e-mail presa@cjarad.ro, până marți, 9 noiembrie 2021, ora 12. Precizez că această consultare cuprinde universitățile arădene, Arhiepiscopia Aradului, partidele politice parlamentare, asociațiile reprezentante ale societății civile, instituții de cultură, instituții mass-media, consilierii județeni.”, spune Iustin Cionca.