Rabla pentru electrocasnice, o nouă sesiune de sărbători. Ce buget este alocat și care sunt schimbările anunțate de ministrul demis al Mediului

Data publicare: Vineri, 05 Noiembrie, 2021 Total: 985 accesari

Rabla pentru electrocasnice, o nouă sesiune de sărbători. Ce buget este alocat și care sunt schimbările anunțate de ministrul demis al Mediului

Românii se vor putea înscrie la o nouă sesiunea a programului Rabla pentru electrocasnice, după ce au rămas fonduri din prima rundă a ediției din acest an, a anunțat ministrul demis al Mediului, Tánczos Barna.

 

Ministrul Mediului a anunțat că o a doua sesiune a programului va fi lansat, cel mai probabil, în ultima săptămână din luna noiembrie, astfel încât cei care se înscriu să poată valorifica voucherele în magazine în luna decembrie, de sărbătorile de iarnă.

 

Rabla pentru Electrocasnice – sau, oficial – Programul naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic a fost lansat de Administrația Fondului pentru Mediu în 14 mai și, după cele trei etape, au fost aprobate aproape 200.000 de vouchere.

 

Potrivit lui Tanczos Barna, singura modificare faţă de ediţia precedentă va fi la televizoare, respectiv eficienţa energetică va fi la alt nivel deoarece la prima sesiune a fost unul ridicat şi au fost puţine modele care să se încadreze disponibile în magazine.

 

Bugetul alocat pentru acest an, așa cum era anunțat la lansare, a fost de 75 de milioane de lei. Echipamentele incluse în program și sumele aferente fiecăruia au fost:

 

Pentru laptopuri și tablete s-a putut preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală și monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepția latopurilor și tabletelor vechi. De asemenea, pentru mașinile de spălat vase, precum și pentru uscătoarele de rufe s-a putut da la schimb orice echipament vechi inclus în program.

 

Sursa:gândul.ro