Teste COVID-19 anale. Metoda este mai precisă și mai puțin dureroasă decât testele tradiționale. Comisia Europeană ar putea introduce testele covid-19 anale pe tot teritoriul Uniunii Europene

Data publicare: Miercuri, 03 Noiembrie, 2021 Total: 2570 accesari

Teste COVID-19 anale. Metoda este mai precisă și mai puțin dureroasă decât testele tradiționale. Comisia Europeană ar putea introduce testele covid-19 anale pe tot teritoriul Uniunii Europene

Toate autoritățile din lume au încercat tot felul de metode pentru a depista și combate infecția cu SARS-CoV-2. Ei bine, dacă toți ne-am obișnuit deja cu testele PCR, testele rapide de sânge, de salivă, cele nazofaringiene sau orofaringiene, acum se vorbește despre noi teste rapide pentru populație. 

 

Este vorba despre testele... anale împotriva COVID-19.

 

Nu e nicio glumă. La începutul anului 2021, peste un milion de locuitori din Beijing au fost testați pentru depistarea COVID-19 prin recoltarea de probe anale.

 

Totul a pornit după ce specialiștii au realizat că metoda aceasta este mult mai eficientă pentru depistarea infecției cu coronavirus și că virusul persistă mai mult timp în anus decât în căile respiratorii - nas și gât.

 

Experţii chinezi sugerează că această tehnică este mai precisă şi mai puţin dureroasă decât testele tradiţionale pentru detectarea coronavirusului.

 

"Persoanele asimptomatice sau cele cu simptome ușoare tind să se recupereze foarte repede. Este posibil să nu existe nicio urmă a virusului în gât, după 3 - 5 zile. Ceea ce am constatat este că, la unii pacienți infectați, coronavirusul rezistă pentru o perioadă mai lungă de timp în anus, în tractul digestiv sau în excremente, decât în tractul respirator”, a declarat Li Tongzeng, de la spitalul Beijing You an.

 

Eric Mamer purtătorul de cuvânt al Comisiei Europene a spus că testele anale sunt mult mai sigure și precise decât alte tipuri de teste despre care știam până acum și că Uniunea Europeană analizează utilizarea la scară largă a acestor teste. Astfel, testele anale pentru COVID-19 ar permite depistarea cazurilor într-un mod foarte eficient.

 

"Singurul lucru pe care l-am făcut este să recomandăm niște teste existente și să cerem un anumit nivel de coordonare", a spus Mamer.

 

În Galicia, Spania, Ministerul Sănătății a confirmat că a început să utilizeze aceste teste în rândul populației încă de la începutul anului, dar a subliniat faptul că sunt făcute numai la pacienţii în stare foarte gravă, intubați, la care nu se pot face recoltări nazale.

 

Sursa:dcnews.ro

Foto:Pixabay