Alți 6 pacienți infectați cu COVID19, în stare gravă, transferați în Germania

Data publicare: Miercuri, 03 Noiembrie, 2021 Total: 582 accesari

Alți 6 pacienți infectați cu COVID19, în stare gravă, transferați în Germania

Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a aprobat duminică o hotărâre prin care pacienţii români infectaţi cu COVID-19 pot fi transferaţi în Germania, pentru tratament.

 

Alți 6 pacienți români infectați cu virusul SARS-CoV-2 au fost transportați marți, în Germania, pentru tratament. Asta, după ce luni, o aeronava a Forțelor Aeriene Germane a preluat 6 persoane cu Covid-19, aflate în stare gravă. 

 

Decizia a fost luată având în vedere situația epidemiologică la nivel național caracterizată de supraaglomerarea unităților sanitare și în special a unităților de primiri urgențe și secțiilor de terapie intensivă cu pacienți care au dezvoltat forme severe sau grave și care necesită suport respirator invaziv sau neinvaziv.

 

Autorităţile guvernamentale române au luat în considerare faptul că la nivelul României nu pot fi suplimentate locurile pe secțiile de terapie intensivă pentru pacienții cu forme grave și severe de COVID-19 și este imperios necesar acordarea asistenței medicale de specialitate în secții de terapie intensivă.

 

Alți 36 de români sunt deja internați în spitale din Ungaria, Austria și Polonia.