Guvernul ungar a emis un decret prin care angajatorii le pot cere angajaților să se vaccineze împotriva COVID

Data publicare: Marti, 02 Noiembrie, 2021 Total: 1503 accesari

Guvernul ungar a emis un decret prin care angajatorii le pot cere angajaților să se vaccineze împotriva COVID

Guvernul ungar a emis un decret prin care angajatorii sunt autorizaţi să le ceară angajaţilor să fie vaccinaţi împotriva COVID-19 „ca o condiţie la locul de muncă”. Cei care refuză își pot pierde locul de muncă.

 

Angajatorii pot solicita personalului lor să se vaccineze „dacă ei consideră acest lucru ca fiind necesar în interesul siguranţei oamenilor care lucrează acolo”, se stipulează în decretul publicat în cel mai recent număr al gazetei oficiale Magyar Kozlony, a transmis vineri agenţia MTI, preluată de Agerpres.

 

Angajatorii care le solicită lucrătorilor lor să se vaccineze trebuie să le dea acestora un termen de 45 de zile pentru a primi prima doza. Doza a doua trebuie administrată la data indicată de medic.

 

Angajaţii care nu se conformează pot fi plasaţi în concediu fără plată timp de un an, după care li se poate înceta contractul de muncă.

 

Regula nu se aplică pentru angajaţii care au un certificat medical conform căruia vaccinarea împotriva COVID-19 le-ar pune în pericol sănătatea.

 

Un decret separat publicat în gazeta oficială prevede obligativitatea purtării măştilor de protecţie în transportul public, în staţii şi gări începând de la 1 noiembrie.

 

Sursa:digi24.ro