Vor fi disponibile testele pe bază de salivă în cursul săptămânii viitoare în școlile din România, anunță ministrul Educației

Data publicare: Marti, 02 Noiembrie, 2021 Total: 545 accesari

Vor fi disponibile testele pe bază de salivă în cursul săptămânii viitoare în școlile din România, anunță ministrul Educației

Sorin Cîmpeanu a declarat că are informații de la Oficiul Național pentru Achiziții Centralizate care i-a dat asigurări că de săptămâna viitoare, pe un calendar stabilit pe loturi, testele pe bază de salivă vor ajunge în școli.

 

„Tocmai am avut o discuţie cu reprezentanţii ONAC. Procedura de achiziţie este în curs de finalizare, iar săptămâna viitoare am primit garanţii că vor fi livrate în şcoli, prin intermediul Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, pe baza repartiţiei în funcţie de numărul de beneficiari, repartiţie pe care Ministerul Educaţiei a transmis-o către DSU”, a spus Sorin Cîmpeanu.

 

Potrivit acestuia, calculul cu privire la numărul dozelor care au făcut obiectul procedurii de achiziţie a fost făcut de DSU pentru o testare de două ori pe săptămână a tuturor elevilor, preşcolarilor şi angajaţilor din învăţământ, indiferent dacă sunt vaccinaţi sau nu împotriva COVID-19.

 

Sursa:edupedu.ro

Foto: © Ellinnur Bakarudin | Dreamstime.com