Premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul, PNL va face o nouă nominalizare pentru funcția de premier

Data publicare: Marti, 02 Noiembrie, 2021 Total: 903 accesari

Premierul desemnat Nicolae Ciucă și-a depus mandatul, PNL va face o nouă nominalizare pentru funcția de premier

Președintele PNL, Florin Cîțu, împreună cu Nicolae Ciucă, au anunțat luni seara, că Biroul Executiv a decis ca premierul desemnat să-și depună mandatul iar mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat.

 

Florin Cîțu: „BEx-ul i-a propus premierului desemnat Nicolae Ciucă să-și depună mandatul. A doua decizie este de a propune BPN-ului, care va avea loc mâine în format fizic, de a flexibiliza mandatul PNL și de a începe negocieri cu toate forțele democratice în Parlament pentru formarea unei majorități".

Nicolae Ciucă: „Biroul Politic Executiv a decis retragerea mandatului, motiv pentru care am să depun mandatul. Am convingerea că toate activitățile care se vor desfășura la nivelul partidelor trebuie să se bazeze pe dialog și să înțeleagă situația prin care trece țara în acest moment. Fac din nou apel la responsabilitate, stabilite, maturitate politică astfel să se găsească o formulă de majoritate consolidată pentru un guvern. Urmează negocierile la nivelul președintelui României și dumnealui va lua decizia nominalizării".