Fetița găsită moartă și desfigurată lângă cimitirul din Bujac a fost identificată. Tatăl vitreg al copilei este principalul suspect

Data publicare: Marti, 02 Noiembrie, 2021 Total: 2925 accesari

Fetița găsită moartă și desfigurată lângă cimitirul din Bujac a fost identificată. Tatăl vitreg al copilei este principalul suspect

Tatăl vitreg al fetiței găsită ucisă și incendiată pe un câmp din județul Arad a fost reținut de procurorii din Arad. Bărbatul de 23 de ani a declarat la audieri că moartea copilului a fost un accident.

 

Tânărul este iubitul mamei fetiței al cărei trup incendiat a fost găsit pe un câmp de la marginea orașului.

 

El este principalul suspect în acest dosar. La audieri, bărbatul a declarat că moartea fetiței ar fi fost un accident. Mama acesteia era la spital, unde năștea un copil.

 

Bărbatul, rămas acasă cu fetița și cu fratele acesteia, în vârstă de 3 ani, ar fi vrut să le facă baie copiilor. Copila a alunecat, s-a lovit cu capul de cadă și a murit, susține suspectul. El le-a spus anchetatorilor că, într-adevăr, i-a dus trupul pe un câmp, dar că nu a incendiat-o el.

 

Mama a fost și ea audiată.

 

Apartamentul în care ar fi avut loc crima a fost sigilat, iar femeia și cei doi copii ai săi au fost duși într-un centru al Direcției de Protecție a copilului din Arad.

 

O rudă a copilei a mers la Poliţie şi a spus că l-a auzit pe cumnat (suspect) că fata a căzut. S-a speriat când a văzut poza fetiţei la televizor. Criminaliştii au ridicat mai multe probe din casa suspectului. Bătaia ar fi avut loc în casa conjugală, apoi fetița a fost dusă pe câmp.

 

"În cauză s-a început urmărirea penală „in rem” sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de omor, faptă prev. de art.188 al.1 C.pen, profanarea de cadavre sau morminte, faptă prev. de art.383 al.1 C.pen. cu aplic. art.38 al.1 C.pen. privind concursul real de infracţiuni. Prin ordonanţa din data de 01.11.2021 s-a dispus extinderea cercetărilor privind infracţiunea de violenţă în familie, prev. de art. 199 al. 1 C.p. în condiţiile art. 188 al. 1 C.p. şi profanare de cadavre sau morminte, prev. de art. 383 al. 1 C.p., cu aplic. art. 38 al. 1 C.p.", arată un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Arad.