Pod pietonal spre Insula Mureș, pasaj subteran la Podoria, două din proiectele ce le propune Primăria pentru programul Anghel Saligny

Data publicare: Luni, 01 Noiembrie, 2021 Total: 1250 accesari

Pod pietonal spre Insula Mureș, pasaj subteran la Podoria, două din proiectele ce le propune Primăria pentru programul Anghel Saligny

Luni, 1 noiembrie 2021, consilierii locali au fost convocați în ședință ordinară. Ordinea de zi cu peste 30 de proiecte a fost suplimentată cu alte câteva, mare parte dintre acestea referindu-se la investiții care ar putea obține finanțare prin Programul Național de Investiții Anghel Saligny.

 

Este vorba despre construirea unui pod pietonal spre Insula Mureș, amenajarea unui drum de acces în Zona Industrială Vest și a unuia de legătură între Zona Industrială Vest și drumul express Oradea-Arad, asfaltarea unui număr de șapte străzi de pământ din municipiu și realizarea rețelelor de canalizare aferente acestora. Nu în ultimul rând se dorește amenajarea unui pasaj subteran în Piața Podgoria, pasaj care ar face legătura între strada Corneliu Coposu și Calea Iuliu Maniu.

 

Ședința ordinară a lunii noiembrie a adus și la desemnarea viceprimarului Lazăr Faur ca primul înlocuitor de drept al primarului, Călin Bibarț. Și tot azi a fost ales și de-al doilea viceprimar al Municipiului Arad, în persoana consilierului PSD, Ilie Cheșa, acesta întrunind necesarul de 12 voturi, din partea consilierilor PNL și PSD.

Călin Bibarț: “Sper să nu fie un vot pentru un om, ci pentru o majoritate care să susțină proiectele Aradului. S-a ajuns la un compromis politic, în acest moment. Pe mine, ca primar ales al Aradului, mă interesează să avem bani pentru căldură, mă interesează ca marile proiecte ale orașului să continue și să nu ne mai pierdem timpul cu discuții sterile. Așa cum ați văzut, o parte dintre consilieri s-au abținut pe proiectele pregătite pentru Programul Anghel Saligny, pe motiv că le-au fost transmise în ultimul moment. Era vorba despre un simplu pas procedural să nu mai fie nevoie de organizarea a încă unei ședințe peste câteva zile.

Îmi doresc să fie și un grup politic și celălalt parteneri loiali pentru Arad și arădeni și să demonstreze celorlalți consilieri, din celelalte grupuri politice, că se poate face și politică, dar în primul rând administrație, dincolo de toate rivalitățile politice pe care le vedem de la București și le-am simțit de un an de zile și aici.”, a declarat primarul Călin Bibarț, la finele ședinței CLM.