A fost depistat la păcănele cu certificat digital UE fals

Data publicare: Luni, 01 Noiembrie, 2021 Total: 932 accesari

A fost depistat la păcănele cu certificat digital UE fals

Ieri după-amiază, 31 octombrie, în jurul orei 13.00, un echipaj de Jandarmerie a depistat în incinta unei săli de jocuri electronice din municipiul Arad, un bărbat de 35 de ani, care, pentru a-i fi permis accesul în incinta societății respective, s-a folosit de un certificat digital UE emis pe numele altei persoane.

 

Jandarmii i-au solicitat să prezinte certificatul și un document de identitate, însă bărbatul le-a prezentat un cod QR pe care îl avea stocat în telefonul personal, spunând că nu are alte documente de identitate.

 

În urma verificărilor efectuate și stabilirii identității jandarmii au descoperit că  certificatul digital UE prezentat (QR) aparține unei alte persoane.

 

Astfel, pe numele bărbatului jandarmii au întocmit actele necesare începerii urmăririi penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de „falsul privind identitatea”, conform Codului Penal.

 

Actele de sesizare au fost înaintate organelor de cercetare penală, în vederea stabilirii cu exactitate a împrejurărilor în care a fost comisă fapta.