Facebook își schimbă numele: Meta va fi noua denumire a companiei

Data publicare: Vineri, 29 Octombrie, 2021 Total: 1549 accesari

Facebook își schimbă numele: Meta va fi noua denumire a companiei

Meta va fi noul nume oficial al companiei care deține rețeaua Facebook, a anunțat Mark Zuckerberg, CEO-ul companiei. Instagram and WhatsApp vor rămâne sub umbrela Meta.

 

Schimbarea de nume vine în contextul în care Facebook se confruntă cu numeroase critici privind răspândirea dezinformării și a altor probleme. Zuckerberg susține că schimbarea face parte din strategia companiei de a construi un nou ”metaverse” – o nouă generație de interacțiune online.

 

Rebrandingul va presupune schimbarea binecunoscutului logo Facebook, reprezentat de litera ”f” pe un fond albastru, cu un logo ce reprezintă un simbol în formă de infinit, ușor oblic, aproape ca un covrig.


Mark Zuckerberg plănuiește să-și reorienteze compania pe ceea ce el vede ca fiind următoarea frontieră digitală, adică unificarea lumilor digitale disparate în ceva numit ”metavers”.

 

În același timp, redenumirea Facebook poate ajuta compania să se distanțeze de numeroasele controverse cu care se confruntă, inclusiv despre modul în care răspândește discursuri instigatoare la ură și dezinformarea.

 

CEO-ul Facebook s-a angajat să construiască metaversul, un univers compozit care îmbină lumi online, virtuale și augmentate pe care oamenii le pot traversa fără probleme. El a spus că metaversul poate fi următoarea platformă socială majoră și că mai multe companii de tehnologie o vor construi în următorii 10 ani.

 

Sursa:wall-street.ro

Foto:Facebook