Gheorghe FALCĂ: „Siguranța șoferilor de camioane este o prioritate. Viața lor trebuie protejată!”

Data publicare: Joi, 28 Octombrie, 2021 Total: 840 accesari

Gheorghe FALCĂ: „Siguranța șoferilor de camioane este o prioritate. Viața lor trebuie protejată!”

În luna mai un șofer român de camion a fost victima unei agresiuni pe teritoriul Franței. Europarlamentarul PNL/PPE, Gheorghe FALCĂ s-a adresat Ministerului de Interne și Ministerului Transporturilor din Franța solicitând autorităților răspunsuri și măsuri rapide pentru a proteja viața șoferilor de camioane.

 

„Siguranța șoferilor de camioane este o prioritate, indiferent de țara în care se află. Viața lor trebuie protejată, iar incidentul din luna mai în urma căruia un român și-a pierdut viața trebuie să fie un semnal de alarmă pentru autoritățile din întreaga Europă. În urma acelui incident am solicitat răspunsuri și explicații din partea autorităților franceze, iar Ministerul de Interne precum și Ministerul Transporturilor mi-au transmis într-o scrisoare oficială că sunt implicați în lupta împotriva rețelelor criminale care operează în zona de frontieră.

 

Autoritățile franceze au subliniat că s-au mobilizat în urma tragediei și au pus în aplicare măsuri care au sporit siguranța șoferilor de camioane, adesea vizați de furtul de marfă. În ceea ce privește cazul specific pe care l-am sesizat ministerelor din Franța, mi s-a răspuns că «toate mijloacele au fost puse în aplicare pentru a identifica și interoga rapid autorii acestei agresiuni. Două persoane au fost arestate pe 12 și 13 iunie 2021. Au fost închise. Este vorba de doi bărbați kurzi-irakieni care aveam legături cu traficul ilegal de migranți».

 

Crima odioasă din luna mai ar trebui să fie un semnal la nivel european privind o mai bună colaborare și cooperare pentru a lupta mai eficient împotriva criminalității în general și prevenirii acestui tip de agresiune în special”, a transmis europarlamentarul Gheorghe FALCĂ.