Semestrul I se va întinde până pe 14 ianuarie 2022. Elevii din gimnaziu și liceu vor începe școala pe 3 ianuarie pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță

Data publicare: Joi, 28 Octombrie, 2021 Total: 3997 accesari

Semestrul I se va întinde până pe 14 ianuarie 2022. Elevii din gimnaziu și liceu vor începe școala pe 3 ianuarie pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță

Semestrul I se va întinde până pe 14 ianuarie, spune ministrul Educației la Digi24. Sorin Cîmpeanu a spus că în ianuarie vom merge la școală cu prezență fizică pentru că „vom încheia acest al patrulea val”. Oficialul a mai spus: „ca ministru al educației, nu voi mai propune un plus de vacanță suplimentară pe motiv că nu mai poate fi recuperată”.

 

Cîmpeanu a spus că varianta inițială pentru revenirea la școală pe 8 noiembrie este în format fizic, dar că, dacă nu se va putea, dacă situația o impune, rămâne doar varianta școală online.

 

“Este o propunere a Consiliului Național al Elevilor, propunere pe care Ministerul Educației a îmbrățișat-o. Pentru a recupera cele două săptămâni de vacanță suplimentară, sau mai exact pentru a transforma două săptămâni suplimentare de vacanță, între 25 octombrie și 5 noiembrie, în două săptămâni de școală în luna ianuarie, între 3-14 ianuarie. Cred că este ușor de ales.

Fiecare zi de școală cu prezență fizică este importantă. Deci, în loc să trecem în online, am dat această vacanță suplimentară care se transformă în două săptămâni de școală cu prezență fizică. Doar elevii din gimnaziu și liceu vor începe școala pe 3 ianuarie și vor face școală două săptămâni până vineri 14 ianuarie. Elevii din învățământul primar și copiii din grădiniță, pentru că oricum aveau o săptămână de vacanță în octombrie, nu au nevoie să vină la școală mai devreme, pe 3 ianuarie, ci vor veni tot pe 10 ianuarie, așa cum știau și vor sta până pe 14 ianuarie când vor încheia semestrul I”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

 

Sursa:edupedu.ro