Șoferi români ați pus-o. 300 de "bolizi" pentru Poliția Rutieră

Data publicare: Miercuri, 27 Octombrie, 2021 Total: 1283 accesari

Șoferi români ați pus-o. 300 de "bolizi" pentru Poliția Rutieră

La data de 26.10.2021, Inspectoratul General al Poliției Române a postat pe SEAP anunțul privind licitația care are ca obiect achiziția a 300 de autospeciale cu capacități și performanțe ridicate.

 

Practic, instituția recunoaște că în urma achiziției de anul trecut, au fost livrate autovehicule de tip Dacia Logan cu capacități și performanțe sub media celor necesare autospecialelor de poliție, mai ales cele destinate activității de control și supraveghere a traficului rutier.

 

Astfel de autospeciale lipsesc cu desăvârșire din parcul auto al structurilor de poliție rutieră, fiind practic imposibil în prezent de urmărit autovehicule cu capacități și motorizări ridicate.

 

Licitația este deschisă până la finalul lunii noiembrie a.c., iar evaluarea ofertelor se va încheia în primăvara anului viitor. Livrarea autospecialelor se va face în termen de 270 de zile de la semnarea contractului, ceea ce înseamnă că acestea vor ajunge la unitățile de poliție, cel mai probabil, la finalul anului viitor.

 

Trebuie precizat că în România este nevoie de aproape 2 ani de zile pentru achiziția a câteva sute de autospeciale, asta din cauza birocrației excesive și a procedurilor de achiziții publice care încetinesc orice efort instituțional.

 

Una peste alta, trebuie spus că după 20 de ani, atunci când au fost achiziționate ultimele VW Passat 2.5/2.8 destinate Poliției Rutiere, se face din nou istorie în parcul auto al Poliției Române,

 

Este o premieră această achiziție, iar prețul estimat pentru cele 300 de autospeciale va fi de aproximativ 25 de mii de euro/buc., însumând o investiție totală de 38.204.628 Lei sau 7.721.850 EURO.

 

Sursa:sindicatulpolitistilor.ro