Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad a aplicat și a obținut finanțare pentru derularea unui proiect ”Erasmus+”

Data publicare: Luni, 25 Octombrie, 2021 Total: 320 accesari

Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad a aplicat și a obținut finanțare pentru derularea unui proiect ”Erasmus+”

20 de elevi, cu deficiențe mintale ușoare, moderate dar și grave sau severe, însoțiți de 6 cadre didactice, vor fi parte dintr-un schimb de experiență prin mobilitate fizică sau chiar virtuală cu colegi din Portugalia. Ei vor participa la stagii de pregătire care facilitează accesul pe piața muncii, dezvoltând astfel abilități interpersonale adecvate și competențe educaționale practic-aplicative.

 

Ateliere ocupaţionale vor fi corelate cu activităţi din viața reală, generând astfel însușirea de către cadrele didactice a unor noi modalități de abordare a conţinuturilor învățării. Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale va acorda Centrului Școlar pentru Educație Incluzivă Arad o finanțare în sumă maximă de 110.700 Euro.

 

Proiectul nu solicită fonduri de la bugetului Județului Arad, finanțarea fiind suportată în totalitate de autoritatea finanțatoare.

 

Recent, Centrul Școlar pentru Educație Incluzivă Arad a fost acreditat ERASMUS KA120, o certificare importantă în domeniul derulării proiectelor internaționale.

 

„Cu grijă deosebită o purtăm copiilor cu nevoi speciale din județul Arad, un domeniu sensibil în care este necesară nu doar o implicare strict profesională, ci și una vocațională. Apreciez dăruirea profesorilor de la CSEI și eforturile depuse pentru integrarea acestei categorii vulnerabile”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.