A urinat în sala de clasă cu ceilalți candidați de față pentru a nu fi eliminat din examen

Data publicare: Duminica, 24 Octombrie, 2021 Total: 2507 accesari

A urinat în sala de clasă cu ceilalți candidați de față pentru a nu fi eliminat din examen

O anchetă este în derulare la Botoșani, după ce un candidat la Școala de Subofițeri de Jandarmerie ar fi fost obligat să urineze în sala de examen.

 

Concursul s-a desfășurat la sediul Colegiului Național A.T. Laurian din Botoșani, pe 23 octombrie. Un candidat a cerut să meargă la toaletă, însă supraveghetorii din sala de examen nu i-au permis și l-au obligat să își facă nevoile chiar în clasă, într-un PET, a relatat publicația locală BotoșaniNews.

 

Dan Izotov, purtător de cuvânt al Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani, a confirmat pentru Libertatea că a fost demarată o anchetă la nivelul Inspectoratului, chiar dacă respectivul tânăr nu a depus nicio plângere.

 

În timpul examenului, candidatul la admiterea la Școala de Subofițeri Petru Rareș Fălticeni ar fi cerut permisiunea să meargă la toaletă. Niciunul dintre supraveghetori nu s-ar oferit să îl însoțească, în schimb, i-ar fi cerut acestuia să predea teza, ceea ce ar fi însemnat că pierde examenul.

 

Aflat într-o situație-limită, tânărul a trebuit să golească PET-ul de apă pe care îl avea cu el și să urineze în recipient, chiar în sală, cu ceilalți candidați de față.

 

Sticla cu urină a rămas sub banca în care se afla candidatul, fiind scoasă din sală abia la finalul examenului, potrivit BotosaniNews.

 

Dan Izotov, purtător de cuvânt al IJJ Botoșani, a declarat pentru Libertatea că „la nivelul Inspectoratului a fost constituită o comisie care verifică aspectele semnalate de presă pe timpul desfășurării probei de evaluare. Menționez că tânărul nu a depus nicio plângere la IJJ, nu a reclamat că nu i s-a permis să meargă la toaletă”.

 

Comisia urmează să studieze regulamentul de desfășurare al concursului, care prevede, se pare, faptul că, dacă părăsești sala de examen, chiar dacă ai nevoi fiziologice, teza trebuie predată.

 

52 de candidați, repartizați în trei săli de clasă, au participat la concursul de pe 23 octombrie.

 

Rezultatele au fost deja anunțate. Înainte de contestații și de vizita medicală, 32 de tineri fuseseră declarați admiși. „Eu nu pot decât să-mi doresc că respectivul tânăr să fi luat examenul”, a mai spus Dan Izotov.

 

Sursa:libertatea.ro

Foto:www.jandarmeriafalticeni.ro