Publicitatea stradală în vizorul polițiștilor locali din Arad. Amenzi de 78.000 de lei în anul 2021

Data publicare: Joi, 21 Octombrie, 2021 Total: 1110 accesari

Publicitatea stradală în vizorul polițiștilor locali din Arad. Amenzi de 78.000 de lei în anul 2021

În cursul anului 2021, polițiștii locali din cadrul Serviciului Disciplina în Construcții și Afișaj Stradal au acționat în toate cartierele orașului pentru stabilirea situațiilor în care persoanele juridice neglijează ori refuză să obțină avizul din partea organelor de specialitate din cadrul Primăriei Municipiului Arad.

 

Cele mai numeroase situații de acest tip au fost constatate pe Bulevardul Revoluției, Bulevardul N. Titulescu, Calea Timișorii, Calea Bodrogului și str. Poetului.

 

Au fost aplicate un număr de 65 de amenzi în valoare de 78.500 de lei, atât pentru lipirea de afișe și postere publicitare fără aviz, cât și pentru amplasarea de bannere sau alte mijloace de promovare fără a deține autorizația necesară.

 

În lunile următoare, Direcția Generală Poliția Locală, împreună cu alte compartimente de specialitate din Primăria Municipiului Arad, va susține includerea unor prevederi suplimentare într-un viitor regulament privind gospodărirea orașului, al căror conținut să permită măsurile de regularizare a unor activități promoționale nereglementate pe domeniul public: vehiculele expuse spre vânzare, automobilele folosite ca suport pentru reclame etc.