Adăposturi ale oamenilor străzii demolate în trei zone ale Aradului

Data publicare: Miercuri, 20 Octombrie, 2021 Total: 1650 accesari

Adăposturi ale oamenilor străzii demolate în trei zone ale Aradului

După razia efectuată în data de 7 octombrie a.c de echipaje ale Direcției Generale Poliția Locală, împreună cu DAS, DGASPC și Poliția Municipiului Arad, în cea de-a doua săptămână s-a finalizat igienizarea celor trei zone unde avusese loc descinderea.

 

Adăposturi ale oamenilor străzii au fost demolate pe strada Ioan Neculce, în zona țevilor de la rețeaua de termoficare, pe strada 6 Vânători, în proximitatea Adăpostului de Noapte, precum și în capătul străzii Curtici. Cele trei areale includeau fiecare mai multe locații ocupate de persoane cu profil contravențional ori care intră în evidența instituțiilor de asistență socială.

 

Toate au fost curățate de angajații operatorului Salubritate Deva, care au procedat la demolarea și transportarea materialelor din care au fost construite adăposturile improvizate.

În două zone au rămas, însă, clădiri și containere ce pot fi folosite din nou de persoanele din categoria susmenționată. Pentru acestea, Biroul de Protecția Mediului și Serviciul Disciplina în Construcții aparținând poliției locale s-au îndreptat deja către proprietari, persoane fizice și juridice, în vederea mutării/demolării/igienizării incintelor.

 

Primăria Municipiului Arad și partenerii săi instituționali au în vedere exercitarea unei presiuni continue asupra populației cu profil contravențional ce parazitează orașul și a numeroșilor proprietari care îi tolerează și îi încurajează pe aceștia.

 

Acțiunea respectivelor structuri se desfășoară pe trei paliere:

 

-razii cel puțin săptămânale desfășurate în comun de patru instituții: Poliția Locală, Poliția Română, Direcția de Asistență Socială și Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului;

 

-intervenția în doar câteva zile, pentru curățarea zonelor respective, cu echipele de salubrizare și beneficiarii venitului minim garantat/persoanele condamnate penal supravegheate de polițiștii locali;

 

-actualizarea permanentă a datelor privind starea și regimul proprietății locurilor folosite de această populație și amendarea deținătorilor responsabili de starea clădirilor și terenurilor respective (datele deținute indică faptul că proprietarii sunt diverși: instituții, firme și persoane fizice domiciliate în alte orașe ori state).

 

În cel mai pesimist scenariu, dacă situația nu va înceta, se poate ajunge la acumularea unor datorii ale deținătorilor dezinteresați ce vor conduce la executarea lor silită și, eventual, preluarea imobilelor de către primărie.