Statuia Baronului le-a adus noroc. UTA - FC U Craiova 1948: 1-0, iar arădenii urcă pe un loc de Play-Off

Data publicare: Luni, 18 Octombrie, 2021 Total: 2411 accesari

Statuia Baronului le-a adus noroc. UTA - FC U Craiova 1948: 1-0, iar arădenii urcă pe un loc de Play-Off

UTA Arad a reuşit să se impună în faţa lui FC U Craiova, scor 1-0, graţie autogolului lui Negru, din minutul 14. Flavius Stoican debutează cu un eșec pe banca oltenilor!

 

La prima partidă cu Flavius Stoican pe bancă, U Craiova 1948 a început în forță pe terenul celor de la UTA, iar Asamoah și Ondaan au ratat primele șanse. Însă cei care au marcat au fost arădenii, după o fază ciudată.

 

Înainte de a primi vizita oltenilor pe Stadionul Francisc von Neuman, UTA se clasează pe locul 8 în campionat, cu 17 puncte. Deși a avut un start de campionat foarte bun, arădenii au părăsit recent locurile de playoff, dar o victorie îi poate readuce pe poziția a cincea în Liga 1. 

De partea cealaltă, U Craiova 1948 traversează o perioadă cu rezultate negative sau neutre în primul eșalon românesc, ultima victorie fiind înregistrată pe 7 august, într-un meci contra celor de la Academica Clinceni, 1-2.

 

Formații:

UTA: Fl. Iacob – Vukcevic, Medimorec, Benga, Şliakov (Baravykas ’66) – Vorobjovas, Roger – Miculescu (Mercioiu ‘90+1), Hora (Passaglia ’76), Ubbink – Dangubic (Antal ’90).
Antrenor: Laszlo Balint






U Craiova 1948: Mogoşanu – R. Negru, Kovacic, Huyghebaert, Buşu – Baeten (Raicea ’79), Asamoah (Blidar ’90), D. Albu, Van Durmen (Sidibe ’46) – Ondaan – Cl. Bălan (Marquet ’71).
Antrenor: Flavius Stoican

Arbitri: Cătălin Popa – Bogdan Gheorghe, Mihai Marius

Cartonaşe galbene: Şliakov ’46, Miculescu ‘90+1 / Baeten ’20, Albu ’25, ’63, Huyghebaert ’79, Negru ‘90+5

Cartonaş roşu: Albu ‘63

 

UTA a avut noroc în meciul cu FC U Craiova: a deschis scorul prin Roger, după o degajare greşită a lui Negru. Oltenii au fost aproape de golul egalizator în ultimul minut al primei reprize, după o fază frumos lucrată.


 

Partea secundă a început cu un spectacol pirotehnic oferit de suporterii arădeni. Arbitrul a fost nevoit să întrerupă meciul pentru câteva minute.

Miculescu a ratat cea mai mare ocazie a echipei sale, în repriza a doua. Oltenii le-au uşurat misiunea adversarilor, după eliminarea lui Albu. De-abia intrat pe teren, Antal a trecut pe lângă golul de 2-0 în prelungiri.




În urma rezultatului înregistrat în această etapă, UTA Arad urcă pe locul 5, cu 20 de puncte, dar formația din Arad poate fi depășită în clasament de Universitatea Craiova, toate acestea dacă oltenii lui Reghecampf se vor impune cu Academica Clinceni. De partea cealaltă, U Craiova 1948 înregistreaz al 7-lea eșec în sezonul 2021 – 2022 și se află pe locul 14 în clasament.






 

„Știam că va fi dificil, contra unui adversar în căutare de puncte și care merita mai mult în acest sezon. Suntem pe loc de play-off, momentan e important să ne menținem acolo. Sunt și anumite semne de întrebare, anumite nemulțumiri. Am avut șansă în primele 10 minute, când ne-au suprins, deși vorbisem să începem bine. Am avut puțin noroc și la gol, dar apoi am controlat partida. Roger a mai jucat în bandă, în poziție de «winger».

Are calitățile necesare, are fuleu, ține bine la dueluri. Așa am pregătit jocul, să avem doi jucători puternici în flancuri, Roger și Hora, cu doi jucători mobili în centru. Din păcate, calitatea terenului nu ne-a permis să punem în practică ce am propus. Ne propusesem să câștigăm, dar pe un astfel de teren e important să nu primești gol primul. 

Principala mea precupare a fost să îi fac să înțeleagă că trebuie să adaptăm jocul la condiția gazonului. Le mulțumesc fanilor, în numele meu și al celor din vestiar. Fac de fiecare dată o atmosferă unică în România. Chiar dacă a fost la jumătate din capacitate, a fost aceeași atmosferă specială”, a spus Laszlo Balint, la finalul partidei.







Foto: Radu Bulzan