Cincisprezece adolescenți din Afganistan și Algeria depistați de polițiștii de frontieră arădeni

Data publicare: Sambata, 16 Octombrie, 2021 Total: 1017 accesari

Cincisprezece adolescenți din Afganistan și Algeria depistați de polițiștii de frontieră arădeni

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat cincisprezece cetăţeni din Afganistan și Algeria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pe jos sau ascunşi într-un automarfar încărcat cu electrocasnice.

 

Astfel, în data de 14.10.2021, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în România. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, electrocasnice pentru o societate comercială din Germania.

 

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă, șase cetățeni străini.

 

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Afganistan, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, solicitanți de azil în România.

 

In ultimele 24 de ore, şi poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Nădlac au depistat, în apropierea liniei de frontieră, în zona adiacentă terminalului marfă de pe sensul de ieșire, nouă persoane care se deplasau pe jos. Deoarece acestea nu îşi justificau prezenţa în zonă, au fost conduse la sediul sectorului pentru efectuarea verificărilor. În urma cercetărilor a fost stabilit faptul că sunt cetățeni din Afganistan și Algeria, cu vârste cuprinse între 14 și 20 de ani, majoritatea fiind solicitanți de azil în țara noastră.