Campioană mondială la atletism ucisă cu sânge rece. Soțul, principalul suspect

Data publicare: Joi, 14 Octombrie, 2021 Total: 2905 accesari

Campioană mondială la atletism ucisă cu sânge rece. Soțul, principalul suspect

Sportiva, de 25 de ani, care era „pe val în atletism” a fost găsită într-o baltă de sânge înjunghiată în abdomen în locuința ei din Kenya.  Până în prezent, singurul suspect este soțul său, cel care ar mai fi agresat-o în trecut, notează unica.ro

 

Agnes Jebet Tirop s-a remarcat la Jocurile Olimpice de la Tokyo, din vară, în proba de 5.000 de metri, unde a terminat pe locul al patrulea. De asemenea, în luna septembrie, a reușit o performanță specială la Herzogenaurach, Austria. A atins recordul mondial la 10 kilometri pe șosea, terminând cu timpul de 30:01, cu 29 secunde mai puțin decât recordul obținut pe 8 iunie 2002, de marocanca Asmae Leghzaouii, mai scrie sursa citată.

 

Agnes Jebet Tirop a fost medaliată la Mondialele din 2017 și 2019. A obținut medalia de bronz la 10.000 de metri. În 2015, e a devenit a doua cea mai tânără medaliată cu aur, la cursa feminină de la Campionatele Mondiale IAAF.

 

Până la acest moment, nu au fost oferite date clare cu privire la tragedie. Corpul sportivei va fi dus la Institutul Medicină Legală, pentru necropsie. Se pleacă de la premisa că a fost înjunghiată de soțul său, urmare a unui conflict conjugal.

 

Sursa:stiridiaspora.ro