Te culci noaptea nevaccinat și te trezești dimineața vaccinat. Vaccinarea în somn, inedita soluție găsită de președintele unei țări

Data publicare: Marti, 12 Octombrie, 2021 Total: 897 accesari

Te culci noaptea nevaccinat și te trezești dimineața vaccinat. Vaccinarea în somn, inedita soluție găsită de președintele unei țări

Preşedintele Filipinelor Rodrigo Duterte a sugerat o modalitate de a ajunge la cei care ezită în continuare să se vaccineze cu serul anti-COVID-19, care nu este obligatoriu.

 

„Problema este reprezentată de cei care nu vor să se vaccineze. Căutaţi-i în satul vostru, haideţi să mergem acolo în timp ce dorm şi să le facem injecţia în timp ce dorm, astfel încât să putem face acest lucru. Dacă nu vor, hai să mergem în casele lor şi să-i injectăm când se lasă noaptea. O voi face eu, eu voi conduce călătoria”, a declarat Rodrigo Duterte.

 

Departamentul de Sănătate din Filipine a subliniat în repetate rânduri că vaccinarea nu este obligatorie. Toate vaccinările necesită un consimţământ în cunoştinţă de cauză, potrivit CNN.

 

Duterte, în acelaşi discurs, şi-a asumat vina pentru lipsa vaccinurilor anti-COVID-19 de la începutul anului, spunând că este neputincios deoarece guvernul nu poate găsi nicio companie care să vândă serul în Filipine.

Ţara a început în mod oficial campania de vaccinare împotriva COVID-19 pe 1 martie anul trecut, la peste un an de la înregistrarea primului caz de COVID-19 şi fiind ultima care a lansat o astfel de iniţiativă în Asia de Sud-Est.

sursa:dcnews.ro
foto:Ivan Oboleninov-Pexels